Мащабна специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, опазване

...
Мащабна специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, опазване
Коментари Харесай

Мащабна спецакция се проведе в Русе

Мащабна профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на битовата престъпност, запазване на публичния ред и реализиране на превантивна активност се организира тази заран на територията на няколко квартала в Русе - „ Дружба 2 “, „ Средна кула “, „ Трите гълъба “ и „ Хъшове “, под управлението на Окръжна прокуратура, оповестиха от полицията.
 Министерство на вътрешните работи
В дейностите участваха чиновници от ОД на МВР-Русе: Първо районно управление (на МВР), Второ районно управление (на МВР), секторите „ Противодействие на престъпната престъпност “ и „ Противодействие на икономическата престъпност “, както и Специализираното тактическо звено към регионалната дирекция. Към полицейските екипи се включиха и представители на Община Русе, Регионална инспекция за опазване на околната среда и Регионална дирекция по горите.

Извършваха се инспекции на транспортни средства и лица, като се следеше за ръководство на МПС от неправоспособни водачи, след приложимост на алкохол, наркотични субстанции и/или упойващи средства, на нерегистрирани МПС и други нарушавания на ЗДвП; за нарушавания на акцизните режими; по Закона за гражданската регистрация; за противозаконна сеч и нерегламентирано предпазване и превозване на дървен материал; за лица - оповестени за търсене, причинители на незаконни деяния; движимости и предмети, обект на незаконни посегателства; противозаконни строителни дейности; и други нарушавания на закони и наредби.
 Министерство на вътрешните работи
В хода на интервенцията, на построените контролно-пропускателни пунктове, са тествани над 100 моторни транспортни средства и над 200 лица. За открити нарушавания на Закона за придвижване по пътищата са формирани 22 акта и санкции по фиш.

Образувани са две преписки поради открити количества ситно нарязан тютюн, без акцизен бандерол. Друга кореспонденция е стартирана по отношение на открито и конфискувано количество цигари без заплатен данък.
 Министерство на вътрешните работи
В рамките на полицейските дейности са тествани близо 40 адреса. Задържани са петима души, съпричастни към осъществени две обири от вили в кв. Следна кула, както и към една домова кражба на златни украшения в Русе.

Намерени са движимости, станали предмет на тези незаконни похищения. В друго лице е намерено наркотично вещество . Започната е работа и по два случая, свързани с противозаконна сеч и нерегламентираното предпазване на дървен материал.

Съвместно с представители на отдел „ Незаконно строителство “ към Община Русе и Регионална инспекция за опазване на околната среда е тестван един търговски обект - автокъща в кв. " Трите гълъба ". За открити нередности във връзка със строителството на обекта и осъществяваната от него комерсиална активност, по подготвеност, са издадени наставления и са подхванати нужните административни дейности.
 Министерство на вътрешните работи
Извършени са още инспекции и в към 30 обекта - хотели, мотели, хостели и други места за настаняване, за които са постъпвали данни, че обитават проституиращи лица и такива употребяващи и разпространяващи опиати.
 Министерство на вътрешните работи
В един от тези обекти е намерено малолетно момиче, записано с документ за идентичност на друго лице. Две от тестваните места за настаняване не са имали никакви годни документи за осъществяваната от тях търговска/туристическа активност.

Във връзка с това са стартирани съответните административно-наказателни процедури от общинските управляващи. Работата на част от екипите продължава, с оглед документиране и изясняване на откритите нарушавания и закононарушения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР