Мащабна реновация на сценичното пространство на Концертна зала в Пловдив

...
Мащабна реновация на сценичното пространство на Концертна зала в Пловдив
Коментари Харесай

С четири подвижни сценични платформи ще разполага обновената Концертна зала

Мащабна реставрация на театралното пространство на Концертна зала в Пловдив ще се проведетази година. Сградата към този момент е в ремонт. Предвижда тя да разполага с нова оркестрина и четири преносими театрални платформи. Напълно актуализирани ще бъдат гримьорните, репетиционните и другите пространства, предопределени за художествено-творчески състав и изпълнителите.

Вентилационната система също ще бъде напълно сменена, актуализирани ще са акустичните детайли. Седящите места в залата ще бъдат непокътнати, общият брой ще бъде 611, с опция за пренареждане и нарастване до 698 места. Паркетът в залата ще бъде непокътнат, както и каменните облицовки по стените.

Във фоайето ще бъде сложена нова настилки от гранит, а стълбите ще бъдат оборудвани със стъклени парапети. На фасадата ще бъде сложена огромна видео стена с опция за лъчение на представления и концерти. Горните етажи ще бъдат преобразени в балкони, отворени към площада.

Проектът за обновяването на Концертна зала се състои от 20 елементи, всяка от които е направена от екип експерти - множеството от които с над 20 индивида.

Възложител на ремонта е Министерство на културата. Стойността на реновацията е 10 милиона лв. без Данък добавена стойност, с предстоящ период за осъществяване от 360 календарни дни.

Инспекция на ремонтните действия направиха министърът на културата Кръстю Кръстев, кметът на Пловдив Костадин Димитров, шефът на Държавна опера Пловдив маестро Диан Чобанов и зам.-кметът по просвета Пламен Панов.

Концертна зала не действа от повече от 6 години. Последното събитие в нея, преди да бъде затворена, е на 26 октомври 2017 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР