Мащабна реконструкция на пътя Кричим-Девин, затруднява сериозно трафика на моторни

...
Мащабна реконструкция на пътя Кричим-Девин, затруднява сериозно трафика на моторни
Коментари Харесай

Затруднено е движението по пътя Кричим-Девин

Мащабна реорганизация на пътя Кричим-Девин , затруднява съществено трафика на моторни транспортни средства по родопското трасе . Рехабилитацията на пътя се прави на няколко сектора, като на място кипи сериозна работа, поради което придвижването на коли е съществено затруднено .

Третокласният път е претрупан поради освен от туристи поради летния сезон, а и от товарни коли , които извозват минерална и изворна вода от Девин и Михалково .
 Дарик радио
На доста места се образуват колони от коли , поради изчакването от ремонтните действия. Движението се контролира от служащи на компанията, извършваща ремонта, а в някои сектори след работно време има светофарни уредби . От Агенция „ Пътна инфраструктура “ припомнят, че в светлата част на денонощието поради ремонта тук-там се стопира придвижването в рамките от 20 до 40 минути .  

Ремонтните действия на този стадий са от кръстовището за стената на бент. „ Цанков камък " при Михалково и минава около язовир „ Въча " . Този сектор е с дължина 21,1 км и по него сега се уголемява пътя, вършат се подпорни стени и нови водостоци. Предстои замяна на пътната настилка, нова маркировка , пътни знаци и ограничаващи системи. Ще се ремонтира мостът над река Чурековска в село Михалково . Проектът включва създаване на общо 10 подпорни стени с друга височина от 2 до 6 метра .-->
 Дарик радио
В някои сектори от пътя ще бъдат инсталирани високоскоростни мрежи за попречване свличането на камъни и земни маси. Идентична е обстановката и по другия лот, който е от изхода на Кричим до бент. „ Въча " . Във въпросния сектор работят и алпинисти, които обрушват един от най-опасните сектори , в който от няколко десетилетия има непрекъснато срутване на скална и земна маса.

Във правата ще бъдат ремонтирани 4 огромни мостови уреди и тунела „ Кричим " , с дължина 130 м. Тунел „ Кричим " е построен през 1963 година , като оттогава до момента не е ремонтиран . Предвижда се построяването на хидроизолационна и дренажна система, нова пътна настилка, тротоари, енергоефективна осветителна система и други
 Дарик радио
Строително-монтажните работи за лот 22 са предоставени на „ ИСА 2000 " ЕООД, а на лот 23 на „ Автомогистрали Черно море " АД, с подизпълнител „ ИСА 2000 " ЕООД. Строителният контрол и на двата лота ще реализира „ Пътконсулт2000 " ЕООД, а авторският контрол ще бъде от „ Илия  Бурда " ЕООД.

Срокът за осъществяване и на двата лота е 15 месеца , като публично началото на ремонтните действия бяха оповестени в края на септември м.г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР