Мащабна изложба, включваща творби на 53 художници от 23 страни,

...
Мащабна изложба, включваща творби на 53 художници от 23 страни,
Коментари Харесай

Планината Немрут е домакин на международно биенале СНИМКИ

Мащабна галерия, включваща произведения на 53 художници от 23 страни, започва в планината Немрут, извисяваща се на 2134 метра в югоизточната турска провинция Адияман.

 Сабах

 Сабах

На „ Биеналето на Комагене “, проведено от регионалния шеф на Кахта в историческите места на района, художниците излагат своите произведения на надгробната могила на върха на планината, моста Сендере, замъка Кахта и пет острова на река Ефрат.

 Сабах

 Сабах

По време на биеналето, което ще продължи до 20 октомври ще се организират разнообразни уъркшопове, диалози, концерти и изложения, е проведено под надпис „ Въображаема цивилизация “.

 Сабах

 Сабах

„ Планината Немрут е хазаин на събитие за просвета и изкуство за първи път. Биеналето ще способства за популяризирането на Адияман и планината Немрут и ще помогне за развиването на туризма в района “, сподели Селами Коркутата, регионален шеф на Кахта.

 Сабах

Снощи в границите на биеналето се организира концерт под надпис „ Среща Изток-Запад “. Изпълнителят на национална музика Кахталъ Мъче излезе на сцената до историческия мост Джендере, съпроводен от симфоничен оркестър.

 Сабах

Директорът на музея Немрут, Мехмет Алкан съобщи пред Анадолската организация (AA), че планината притегля от ден на ден и повече внимание с всеки минал ден.

 Сабах

Той заяви, че има сериозен растеж с откриването на туристическия сезон тази година. „ Нашата цел тази година е да имаме 250 хиляди гости до края на сезона. “

 АА

Алкан изясни, че не са могли да одобряват гости дълго време през зимата заради дебелината на снега, само че туристите са почнали още веднъж да посештават планината през последните 4 месеца. „ Броят на нашите гости доближи 130 хиляди единствено за последните 4 месеца. Надявам се това да се усили още повече. " показа той.

 АА

Планината Немрут е включена в Списъка на международното културно и естествено завещание на ЮНЕСКО през 1987 година, поради богатата си история.

 АА

Тя е забележителна с откритата на върха гробница, датираща от I век пр.н.е. на Царя на Комагена Антиох I Теос, който ръководи сред 69 и 36 година пр.н.е. Той е построил своята гробница, заобиколена от скулптури, високи 9 метра, изобразяващи както самия него, по този начин и божества, въплътени в глава на орел и лъв. Главите на статуите са били отстранени от телата и разпръснати из местността. По следите, оставени по главите, се допуска, че те са отстранени съзнателно по време на разнообразни исторически интервали. В паметен надпис Антиох заявява, че е построил мястото за вековете и идните генерации като признателност към боговете и своите прародители. Кралството Комагене е буферна зона сред Рим и Парт и съумява да резервира своето битие без борба в продължение на доста години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР