Мащабна инициатива по почистване на града готви Община Варна на

...
Мащабна инициатива по почистване на града готви Община Варна на
Коментари Харесай

Готвят мащабно почистване на Варна на 27 април

Мащабна самодейност по разчистване на града готви Община Варна на 27 април. Това сподели кметът Благомир Коцев пред медии, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Това ще е първата от поредност сходни начинания, в които ще бъдат включени сметопочистващата компания и районни администрации. Ще могат да вземат участие и жители.

„ Цялата администрация работи за това да подобрим чистотата. Това се случва с ежедневни диалози с компанията по сметопочистване и с ред начинания. Работим по организация на деня на разчистване. Ще бъдат раздадени материали на всички жители, които желаят да се включат, в районните кметства и в огромна община “, сподели Коцев.
Градоначалникът уточни, че по време на акцията ще бъдат почистени доста от огромните централни булеварди и площади. Ще бъде измито ларгото от Севастопол до входа на Морската градина, където ще бъде почистена и колонадата.

„ Ще включим доста други региони, активност ще има и по кварталите. Ще има и спомагателен запас от страна на сметопочистващата компания, която се е заела да обезпечи спомагателен човешки запас и техника от прилежащи общини. Това няма да е еднократно деяние и ще продължи през целия сезон. Нашата цел е да покажем, че Варна може да е по-чиста с наличния запас “, разяснява още кметът.
По думите на Коцев през летния сезон ще има по-високи условия към сметопочистващата компания. Ще има по-голяма кратност на разчистване на съдовете за боклук. По контракт през този интервал се обезпечава двойно повече техника и запас, само че Общината ще упорства за даже повече от нормалното през други години.

„ Работим по усъвършенстване на цялата система за сметопочистването, в това число слагането на повече контейнери и по – покрай домовете на жителите. Работи се по обособяването на площадки за изхвърляне на едрогабаритни боклуци. Фокусираме се и върху зеления боклук. Ще има условия и за него “, сподели градоначалникът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР