Мащабна акция на германските власти, след арести на ислямисти. Няколко

...
Мащабна акция на германските власти, след арести на ислямисти. Няколко
Коментари Харесай

Чеченци задържани в Берлин. Планирали атентат срещу синагога

Мащабна акция на немските управляващи, след арести на ислямисти. Няколко души от чеченски генезис са били арестувани по съмнение за готвен атентат против синагога в Берлин.
Към момента не е явен броят на арестуваните лица, пишат от " Дойче веле ". Знае се единствено, че те са на възраст сред 23 и 28 години. По информация на телевизия RTL претърсвания на разнообразни парцели са почнали в Берлин, а по-късно акции са извършени и в Бранденбург, Туринген и Северен Рейн-Вестфалия.

Задържаните чеченци се разпитват от полицията.

Смята се, че става дума за готвен терористичен акт от ислямизирани лица. Атентатът е бил плануван против най-голямата синагога, която се намира в самия център на Берлин. От прокуратурата декларират, че цел на атентата са били и молове в центъра.

Плановете са били още в начален етап. Полицията е влезнала в следите на атентаторите, откакто през септември предходната година засякла автомобил, от който подозрителни лица снимали синагогата с камера. Няма обаче ясни доказателства, че е била планувана терористична офанзива, изясняват от полицията.

По-късно по време на претърсванията полицията разкрила в един от хората от колата ислямистка агитация и още доста фотоси на синагогата. Иззети са хладни оръжия и пари в брой.

Полицията е влезнала в жилищата на обвинените тъкмо в този момент, тъй като един от тях е възнамерявал дълъг престой отвън Европа и е нямало да бъде в обсега на берлинските управляващи. Не е било изключено и атентатът да се реализира преди заминаването му.

Властите в Германия са на нокти от 2016 година. Висока степен на заплаха важи в цялата страна, след атентата на коледния базар в немската стоица през декември 2016 година Тогава живота си изгубиха 12 души. След жестокият атентат в страната са извършени няколко акции. По данни на полицията управляващите са съумели да предотвратят 9 планувани терористични атентата, за които се счита че са свързани с ислямистка активност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР