Машинното гласуване да остане, а хартиените бюлетини също да се

...
Машинното гласуване да остане, а хартиените бюлетини също да се
Коментари Харесай

ДПС се обяви в подкрепа машинното гласуване и машинно борене на хартиените бюлетини

Машинното гласоподаване да остане, а хартиените бюлетини също да се броят с машини, с цел да се отстрани субективният миг при вота.

Това е позицията на Движение за права и свободи по предлаганите промени в Изборния кодекс, стана ясно след съвещание на Централното оперативно бюро през днешния ден.

Ние от Движение за права и свободи освен сме единствено за машинно гласоподаване, ние сме за машинно броене на хартиените бюлетини, съобщи водачът на придвижването Мустафа Карадайъ.

По думите му машинният избор и броене ще пресекат опити за операции и ще покачат доверието в изборния развой.

Карадайъ добави, че машините за гласоподаване не би трябвало да бъдат взeмани чартърен, а би трябвало да бъдат купувани от страната, софтуерът им – създаден от Информационно обслужване, а техниката – охранявана от страната.

Председателят на Движение за права и свободи разкритикува желанията за промени в изборното законодателство толкоз скоро преди локалния избор.

" Вместо страната да закупи машините, да обезпечи тяхното предпазване, обработката на програмен продукт, подсигурявам осъществяването на одит, ръководещите голословно оферират отменяна на машинното гласоподаване ", заяви той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР