Машинният вот в Добричка област не е спрян и всеки,

...
Машинният вот в Добричка област не е спрян и всеки,
Коментари Харесай

Председателят на РИК: Машинният вот в Добричко не е спрян

Машинният избор в Добричка област не е спрян и всеки, който пожелае, може да упражни правото си на глас по този метод, в случай че съответната Секционната изборна комисия /СИК/ разполага с такава техника, декларира ръководителят на Районната изборна комисия /РИК/ Цонка Велкова, представена от пресцентъра на регионалната администрация.

От РИК обясниха по-рано, че жители, дали своят вот машинно, са открили несъответствия с хартиената бюлетина, и СИК са алармирали за казуса. " В секциите, в които имаше несъответствия, машинното гласоподаване краткотрайно беше прекратено. Всеки един от случаите към този момент е тестван и изчистен ", разяснява ръководителят на РИК.

В РИК е постъпила и тъжба, съгласно която в секция с над 300 гласоподаватели липсва машина за гласоподаване. Сигналът е изпратен по подготвеност до Централната изборна комисия. След инспекция на място като безпочвен е преценен различен сигнал - подозрение, че се оказва напън върху възрастни хора в село Одринци да гласоподават за избрана партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР