Машинният вот свърши не малко работа от гледна точка на

...
Машинният вот свърши не малко работа от гледна точка на
Коментари Харесай

Защо БСП иска обратно хартиения вот? Версията на Вигенин

„ Машинният избор свърши не малко работа от позиция на задачата, поради която беше въведен, а точно по-честен избор, по-малко купени гласове и най-важното на процедура без недействителни бюлетини. От друга страна обаче забелязахме и някои недостатъци, изключително от позиция на изборната интензивност и вътрешният боязън на част от гласоподавателите да гласоподават точно поради това, че могат да го създадат единствено с машина “. Това разкри в изявление за бТВ заместник-председателят на Българска социалистическа партия и на Народното събрание Кристиан Вигенин във връзка концепцията на партията за връщането на хартиените бюлетини.

За различията по избора на нов шеф на Българска народна банка Вигенин разяснява, че това несъмнено е проблем, само че не е мотив да се разпадне обединението. „ Не разбирам това твърдоглавие, в случай, че явно три от останали партии в обединението не са впечатлени от тази кандидатура и не са склонни да я поддържат, а „ ИТН “ безусловно държат това да е индивидът.

„ Все още има опция и аз се надявам тази кандидатура да бъде оттеглена и да търсим обща сериозна кандидатура. Смятам, че няма да може да бъде определен гуверньор на Българска народна банка в границите на тази процедура “, предвижда той.

За изпращането на военна помощ в Украйна зам.-председателят на Българска социалистическа партия уточни, че сме посочили взаимност по най-различни способи. „ Все отново има някакви граници, които не трябва да бъдат преминавани ”, означи обаче той.

По тематиката за отпадането на ветото за договаряния на Северна Македония с Европейски Съюз, Вигенин уточни, че в случай че това се случи, Националният съвет на Българска социалистическа партия ще поддържа излизане от обединението. „ Уверявам българските жители, че няма да създадем компромис с това и прочее Северна Македония е една от алените линии, които ние декларирахме още при договарянията за сформиране на държавното управление “, означи Вигенин.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР