Машинистите в Германия излизат от днес на тридневна стачка по

...
Машинистите в Германия излизат от днес на тридневна стачка по
Коментари Харесай

Машинистите в Германия започват тридневна стачка

Машинистите в Германия излизат от през днешния ден на тридневна стачка по апела на синдиката Ге Де Ел (GDL) като знак, че разногласията за заплати с националния жп оператор " Дойче бан " (Deutsche Bahn) се задълбочават, заяви Ройтерс.

Машинистите на пътнически влакове ще стачкуват от през днешния ден до петък, а митингът на машинистите на товарни влакове стартира нощес. От " Дойче бан " признават, че " влаковете на дълги дистанции, районните и крайградските железници ще имат съществени усложнения ".

Ге Де Ел упорства работното време на машинистите на промяна да бъде понижено от 38 на 35 часа седмично, което към този момент от " Дойче бан " отхвърлят да одобряват, а в същото време възнагражденията им да бъдат увеличени с 555 евро месечно, както и да им бъде изплатен еднократен бонус в размер от 3000 евро. От " Дойче бан " оферират нарастване на заплатите с 11 на 100.

Преговорите сред синдиката и " Дойче бан " прекъснаха в края на ноември, като двете страни не съумяха да сближат позициите си. Лидерът на синдиката Клаус Веселски призна, че договарянията са се провалили след единствено два кръга срещи.

В началото на декември синдикатът организира 24-часова предупредителна стачка и заплаши с митинги по време на коледните празници, а от компанията оповестиха, че в случай че такава бъде оповестена, те ще създадат нужното, с цел да я спрат благодарение на Съда по трудови каузи във Франкфурт. До митинг по празниците не се стигна.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР