Maserati планира да стане сред първите автомобилни производители, които произвеждат

...
Maserati планира да стане сред първите автомобилни производители, които произвеждат
Коментари Харесай

Maserati GranCabrio Folgore - електрическият секси кабриолет, който спира дъха

Maserati възнамерява да стане измежду първите автомобилни производители, които създават напълно електрически коли. И в тази ситуация на италианците проектите това да се случи са до 2028 година
 Краят на една епоха - Maserati отстранява V8 мотора от колите си
Наближава краят на една епоха за Maserati

Компанията държи да реализира проекта си за електрификация на цялата гама

И най-малко все още наподобява, че имат желанието да ги спазят. Поредното доказателството е представянето на GranCabrio Folgore - третият напълно електрически модел на Maserati.

Това се случи по време на събитието в Римини, Италия, Folgore Day, с което компанията желае да отпразнува освен 110 години от основаването си, само че и отдадеността си към електрификацията.
 Снимка 661486

Maserati GranCabrio Folgore не е просто нов модел на италианците, а електрически кабриолет, който освен приковава всички погледи, само че може напълно елементарно да спре дъха на пасажерите в него.

От 0 до 100 км/ч този електрически секси кабриолет доближава за единствено 2.8 секунди. Това ускоряване е с помощта на трите електромотора, които общо вадят 560 kW мощ. GranCabrio Folgore стъпва на 800V Atlantis архитектура, която разполага с 92.5 kWh батерия и може да доближи скорост на зареждане до 270 kW при DC бърза зарядна станция.

Впечатляващото е, че посредством рекупериранр само за пет минути може да зареди задоволително батерията, тъй че да бъдат изминати още 100 км. От 20 до 80% заряд на батерията пък са постижими за едвам 18 минути. Пробегът зависи от това в кой от четирите режима се кара - Max Range, GT, Sport и Corsa. Той е сред 419 км и 447 км.
 Снимка 661483

От Electrek акцентират, че това несъмнено не е най-хубавият електрически пробег на пазара, само че пък Maserati GranCabrio Folgore не е автомобил, който ще използваме за дълго фамилно пътешестване, а тъкмо противоположното. Може би за това на формалното му показване участваха двама от най-обсъжданите и " горещи " младежи в Италия. Актрисата Матилда де Анжелис и фронтменът на Maneskin Дамиано Давид. 

Но да се върнем на кабриолета. В режим Corsa се отключва цялостният капацитет на новия електромобил на Maserati. 
 Дамиано Давид с новото Maserati GranCabrio Folgore

Дамиано Давид с новото Maserati GranCabrio Folgore

Тогава на педала на газта се придава по-директно чувство и незабавен въртящ миг. В този режим на таблото се демонстрира и следи непрекъснато значима информация като температура на батерията и разпределението на въртящия миг.

И тъй като е кабриолет няма по какъв начин да не отворим дума и за покрива. Той е мек и разполагаем в пет разнообразни цвята. За отварянето му са нужни 14 секунди, а за затварянето - 16.
 Снимка 661484

Maserati GranCabrio Folgore ще се произвежда в Модена, Италия, като поръчките ще бъдат отворени този август. Като формалните продажби ще стартират в края на годината. Към момента още не е оповестена формалната цена, само че хипотетичната е към 200 000 $.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР