Мартин Кожуклиев от Варна се нуждае от помощ. През януари

...
Мартин Кожуклиев от Варна се нуждае от помощ. През януари
Коментари Харесай

Зов за помощ: Мартин Кожуклиев от Варна се нуждае от помощ

Мартин Кожуклиев от Варна се нуждае от помощ. През януари медиците в УМБАЛ " Св. Екатерина " му сложиха изкуствено сърце двустранно (от дясната и от лявата страна). Така той стана първият и към този момент единствен българин с две устройства от този вид.

В момента варненецът се нуждае от 50 000 лв., с цел да продължи лекуването си във Франция. Затова и започва акцията .



Ето какво споделя Кожуклиев:

" Здравейте, Казвам се Мартин и се постанова да потърся помощ, с цел да пребивавам.

Преди 3 години, след вирусно заболяване, бях диагностициран с миокардит, който след това докара до тежка сърдечна непълнота.

В продължение на 2 години, заболяването беше следена сполучливо с медикаменти, само че в края на 2023 прогресира до последната IV степен по скалата NYHA, което означаваше, че не мога да се оправям с ежедневните действия и единственият късмет да пребивавам е незабавна сърдечна трансплантация. За страдание, при трансплантациите на органи не може да се възнамерява време, в което да се извършат, защото не е известно по кое време ще се появи подобаващ донор.

Допълнително обстановката се усложнява от обстоятелството, че в България се вършат извънредно дребен брой трансплантации на сърца, сред 1 и 2 годишно, при 30 души чакащи в листата. За да имам късмет да пребивавам, през януари ми бяха вградени 2 устройства за асистирано помпене на сърцето, известни като " изкуствено сърце ". Тези устройства дават късмет да се оцелее, до момента в който се откри донор, само че утежняват доста качеството на живот. Нещо повече, при мен за първи път в България бяха вградени две устройства, за лява и дясна камера на сърцето, което прави случая изключително рисков. За да увелича възможностите на пребивавам, се свързах с няколко лечебни заведения в европейски страни, които биха могли да извършат трансплантацията по-бързо и получих оферта от френска клиника. Цената на интервенцията е доста висока, само че парите за нея са обезпечени.

Това, което не е обезпечено, са средствата за престой във Франция за почти една година. Това включва превоз, жилище, храна и ежедневни разноски за мен и компаньон, до момента в който бъде направена интервенцията и мине възстановителния интервал. Средствата за това са доста, от порядъка на 3000 евро на месец. Клиниката се намира в Париж и не мога да си разреша за платя със лични средства за всички тези разноски.

За да имам късмет да отпътува и да ми бъде направена интервенцията, се постанова да потърся помощ.

Благодаря на всички! Бъдете здрави! "

Можете да му помогнете в акцията " Сърце за Мартин " тук - 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР