Мартин Камбуров е водещият голмайстор на Берое и през този

...
Мартин Камбуров е водещият голмайстор на Берое и през този
Коментари Харесай

Коронавирусът спира Камбуров за преследван рекорд

Мартин Камбуров е водещият голмайстор на Берое и през този сезон. До момента той има 11 попадения в 23 мача. 39-годишният нападател настойчиво преследва легендата Петър Жеков за абсолютния голов връх в " А " група. Марто има 230 гола в елита, до момента в който ветеранът е с 253. Липсата на мачове в този момент директно удря упоритостите на стрелеца. Камбуров разяснява нетипичната обстановка пред " България Днес ".

Мартине, може ли да бъде доигран целият сезон в Първа лига?
- Със сигурност желая да се изиграят всички мачове от програмата до края. Все отново в тази ситуациия никой не може да има огромни искания. Не се знае въобще дали това ще бъде крайният период за карантината, дали няма да бъде удължена още. Според мен би трябвало да се изчака да се види по какъв начин ще действат огромните европейски шампионати и ние да ги последваме.

В Белгия към този момент дефинираха длъжностен първенец. Може ли и тук да стане това?
- Доколкото знам, УЕФА ще санкционира белгийската федерация поради това решение. Може би обстановката е такава, че никой не може да каже еднопосочно по какъв начин би трябвало да бъде и какво ще се случи. Ако при нас нещата се разминат по-леко и случаите със инфектирани от ковид намалеят, за какво най-малко при закрити порти ние да не си упражняваме специалността? Други хора също работят. Хем ще има и почитателите какво да гледат по малкия екран. Може да се доиграе шампионата и в по-сгъстен цикъл сряда-събота за месец и половина. Има способи. Но въпреки всичко това е единствено моето мнение, не мога аз да вземам решение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР