Мартин Божанов - Нотариуса е използвал син буркан. Влизал е

...
Мартин Божанов - Нотариуса е използвал син буркан. Влизал е
Коментари Харесай

Николай Стайков: Мартин Божанов- Нотариуса е ползвал син буркан, да се провери дали е бил информатор на МВР

„ Мартин Божанов - Нотариуса е употребявал наследник буркан. Влизал е най-спокойно на паркинга на Специализираната прокуратура, обикалял е с защита. Задължително би трябвало да се ревизира дали той е имал статут на осведомител, доверено лице, или по някакъв метод е сътрудничил на органите на Министерство на вътрешните работи “. Това сподели по време на чуване пред Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет журналистът и съосновател на фондация „ Антикорупционен фонд “ (АКФ) Николай Стайков. По думите му Божанов е парадирал със характерен статус.

По думите на Стайков клуб „ SS “ фукционирал от преди към 10 години.

Вътре в работила последната жена на Божанов. Собствеността на заведението може да се наблюдава – първо е било на Божанов, след това на брачната половинка му и на свързани лица.

Ползван е на съответни срещи и „ деен нощен живот “ по данни на съседи. Не им било нужно да се събират там, Божанов е ходил на формалните коледни празненства на „ една прокуратура “ – има фотоси и очевидци, разгласи Стайков. Имало е карти, с които се влиза в клуба.

Мартин Божанов е имал 4-5 телефона, а полицията е намерила единствено 2, насочи вниманието Стайков.

Също по този начин сподели, че има данни, че пред клуба, както и пред ресторант „ Осемте джуджета “, са били паркирани полицейски коли.

Според журналиста моделът на Божанов е включвал подкупване на съдии за назначение на избрани движимости лица до предизвикателство на неплатежоспособност на избрани компании и решение на избрани каузи с огромен веществен интерес.

Той добави, че Божанов стартира на „ улично равнище “ с дребни имотни измами, само че уголемява кръга си на въздействие, като издигането му е обвързвано с хора от правосъдната система, на които е залагал и които се издигат до „ едни извънредно високи равнища в правосъдната система “.

След съответни каузи, от които може да се извадят заключения за въздействие,журналистът уточни: делото по несъстоятеността на КТБ, делата за конфискация на активите на Брендо и делото „ Манджуков против Инвестбанк “.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР