Марта Басино (Италия) записа най-доброто време в първия манш на

...
Марта Басино (Италия) записа най-доброто време в първия манш на
Коментари Харесай

Марта Басино зададе темпото след първия манш на гигантския слалом в Кранска Гора

Марта Басино (Италия) записа най-хубавото време в първия манш на гигантския слалом годен за Световната купа по ски-алпийски дисциплини при дамите в словенския зимен център Кранска Гора.

По едно извънредно заледено и мъчно трасе, победителката в първите два великански слалома за сезона, записа време от 1:04.15, с което остана на 0.27 секунди пред Мишел Гизин (Швейцария). Трета с пасив от 0.51 се класира лидерката в генералното класиране за Световната купа Петра Влъхова (Словакия), а четвърта на единствено 0.03 зад словачката остана победителката в последния великански слалом Микаела Шифрин (САЩ).

Топ 30 в този сложен първи манш бе затворен от Симон Уаилд (Швейцария) и Тино Робник (Словения), които приключиха с равно 30-то време и пасив от 3.65 по отношение на Басино. Състезателката с най-заден стартов номер, която си заслужи правото на второ втурване е стартиралата 59-та швейцарка Пришка Нуфер, която приключи 28-ма с закъснение от 3.10 секунди.

Доказателство за компликацията на трасето през днешния ден е и високият брой на незавършилите първия манш състезателки. Цели 15 от стартиралите 64 състезателки не стигнаха сполучливо до финала.

Вторият манш на гигантския слалом в Кранска Гора започва в 15:00 часа българско време.

Marta Bassino davanti a tutte!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР