Маршрутът на рекордните за бургаската митница 170 кг кокаин е

...
Маршрутът на рекордните за бургаската митница 170 кг кокаин е
Коментари Харесай

Кокаинът от Еквадор минал през Малта и Италия, преди да дойде в Бургас

Маршрутът на рекордните за бургаската митница 170 кг кокаин е конкретизиран. Задържани няма.

Това стана ясно на взаимен брифинг на Окръжна прокуратура-Бургас, ръководстввото на Агенция " Митници " и на Гранична полиция в морския град.

Те оповестиха, че арестуваното количество кокаин е най-голямото в историята на територията на бургаския пристанищен комплекс.

Наркотикът е бил поставено в резервоар, маскиран като банани, който е бил оголен от чиновници по метода „ разбор на риска “. Кокаинът е бил разпределен в общо 150 пакета, а проверяващите оповестиха, че по цени на свободния пазар би трябвало да коства 6.8 милиона щатски $.

Първоначално той е бил претрупан в еквадорския град Гуякил, а маршрутът му е минал през Панама, Малта, Италия и България (поначало се счита, че нашият пазар е дребен и такива по-сериозни количества обичайно са предопределени за реекспорт - бел. ред на Клуб Z).

Корабът към този момент е отплавал от бургаското пристанище.

Вносител на цитрусовите плодове е най-голямото българско комерсиално сдружение, което внася банани, сбити бяха проверяващите пред БНР.

" На този стадий не е открита съпричастност на чиновници на компанията или някои от ръководещите я към процесното незаконно действие ", изясни административният началник на Окръжната прокуратура в Бургас Георги Чинев. 

Разследващите занапред би трябвало да открият кой е получателят на пратката.

Ето и истинското прессъобщение от прокуратурата:

Окръжна прокуратура-Бургас управлява следствието по досъдебно произвеждане за държане за разпространяване на 170 кг кокаин

Окръжна прокуратура-Бургас управлява следствието по досъдебно произвеждане за държане за разпространяване на 170 кг кокаин. Наркотичните субстанции бяха открити при инспекция, осъществена от митнически чиновници на резервоар, пренесен с транспортен съд на едно от бургаските пристанища. Подробности за следствието предоставиха пред медиите през днешния ден окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, наблюдаващият случая прокурор Елка Добрикова, Петя Банкова – шеф на Агенция „ Митници “ и Стефан Бакалов-началник отдел „ Борба с наркотрафика “ към Агенция „ Митници “ и старши комисар Лъчезар Момчев-директор на РДГП-Бургас.

Те оповестиха, че арестуваното количество кокаин е най-голямото в историята на територията на бургаския пристанищен комплекс. Наркотичното вещество е било сложено в резервоар, който е бил по метода „ разбор на риска “. Кокаинът е бил разпределен в общо 150 пакета. По цени на свободния пазар общата стойност на арестувания кокаин възлиза на 6.8 милиона щатски $. Товарът е дошъл с транспортен съд, който е превозвал контейнери с банани. Първоначално той е бил претрупан в еквадорския град Гуякил, а маршрутът му е минал през Панама, Малта, Италия и България. Към сегашния миг по досъдебното произвеждане няма арестувани лица.

Присъстващите оповестиха нулева приемливост към този тип закононарушения и отличиха отличното взаимоотношение сред Окръжна прокуратура-Бургас, Агенция „ Митници “ и Гранична полиция, довело до задържането на рекордното количество кокаин.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР