Мароко ще трябва да се справя без Софиян Буфал и

...
Мароко ще трябва да се справя без Софиян Буфал и
Коментари Харесай

Мароко загуби Буфал и Зиеш преди сблъсъка с Южна Африка

Мароко ще би трябвало да се оправя без Софиян Буфал и по всяка възможност ще пропусне водещия си нападател Хаким Зиеш в утрешния осминафинал против Република Южна Африка.

Победителят от тази среща отива в спор с Кабо Верде за място на полуфинал в шампионата за Купата на Африканските народи.

Старши треньорът на мароканците Уалид Реграги разгласи, че Буфал е получил травма на подготовка и няма по какъв начин да бъде разполагаем. Буфал беше един от героите на страната преди 14 месеца, когато Мароко се класира на полуфинал на Световните финали в Катар.

" Мисля, че за този шампионат той няма по какъв начин да се оправи и към този момент надпреварата за него е завършило. А той е значим футболист за нас ", стартира Реграти на конференцията преди мача. Случи се на подготовка през уикенда, а по същия метод можеше да се случи и на мач. " Става дума за мускулна травма, която няма по какъв начин да отшуми до края на шампионата, в случай че не ни сполети знамение. Ще забележим по какъв начин ще се случват нещата по-нататък, само че е доста комплицирано за Софиян да бъде разполагаем ".

Зиеш, който вкара победния гол за Мароко през първото полувреме за 1:0 против Замбия, напусна терена на полувремето поради извърнат гален. Той се възвръща, само че към момента не на 100 %, сподели още експертът.

" Решението за Зиеш ще бъде взето в последната секунда на последната допустима минута ", съобщи Реграги ден преди срещата. Беше изритан неприятно в глезена по време на срещата със Замбия. Ще създадем всичко, на което сме способни, с цел да го възстановим. Ще преценим какъв риск можем да си позволим, тъй като желаеме да се класираме и ни трябват най-хубавите играчи на терена ".

" Смятам, че е неуважително към футбола и към нашия съперник Южна Африка, в случай че кажа: излизаме с най-хубавото, само че без Зиеш. Наясно сте, че желаеме да отидем на четвъртфинал, тъй че няма какво да приказвам повече. Ние сме полуфиналисти от Световното в Катар и това ни задържава още повече ", продължи наставникът.

Така или другояче Мароко беше считан за любимец за крайната победа и преди началото на шампионата, тъй че разумно си завоюваха групата. Южна Африка е на този стадий като 2-и тим от група Е, само че пък са единственият отбор, който е бил Мароко в последните 12 мача.
 Мароко победи Замбия и завоюва Група “F ”
Мароко победи Замбия и завоюва Група “F ”

В шампионата за Купата на африканските нации
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР