Мармотът Фил - прочутият фолклорен метеоролог от градчето Пънксътоуни в

...
Мармотът Фил - прочутият фолклорен метеоролог от градчето Пънксътоуни в
Коментари Харесай

Интересни факти по случай Деня на мармота

Мармотът Фил - фамозният фолклорен метеоролог от градчето Пънксътоуни в щата Пенсилвания, през днешния ден излиза от дупката си, с цел да направи обичайна си прогноза . Легендата гласи, че в случай че Фил види сянката си , зимата ще продължи още шест седмици. Облачното време и неналичието на сянка вещаят скорошно настъпване на пролетта.

Събитието нормално притегля десетки хиляди любопитни в градчето Пънксътоуни. Прочутият Фил е планувал времето над 130 пъти. От " Клуба на мармота ", който провежда честването, напомнят, че първата сходна прогноза датира от 1886 година Медийното отразяване на събитието стартира година по-късно. От тогава, съгласно наблюдаващите, Фил е видял сянката си 103 пъти и е планувал ранно настъпване на пролетта 18 пъти. За останалите години липсват данни.

И в случай че съгласно почитателите му косматият метеоролог съвсем постоянно познава , съгласно същинските експерти със същия триумф може да се предвижда времето с мятане на монета .
Ето и някои забавни обстоятелства по случай Деня на мармота:

 yes Смята се, че Денят на мармота води началото си от църковния празник Сретение Господне, чието честване е пренесено в Съединени американски щати от немски заселници. Отбелязва се всяка година на 2 февруари.

 yes Най-известното честване е в Пънксътоуни, Пенсилвания. Денят на мармота се отбелязва и на други места в щата, както и в други щати, измежду които Джорджия и Охайо. В Джорджия като метеоролог се изявява мармот на име Генерал Борегар Лий. Косматият му сътрудник в Охайо се именува Чък.-->

Happy! Will see his shadow? Are we in for six more weeks of winter?    (I hope not!!)
— Tracie Carrigan Web Design (@MrsPaulCarrigan)

 yes В Канада водещото честване на Деня на мармота е в Уайъртън, Онтарио, където времето предвижда албиносът Уили.

 yes Фил от Пънксътоуни е прочут още като Гадателя на гадателите, Мъдреца на мъдреците, Метеоролога на метеоролозите, Невероятния оракул на времето.

 yes През 1986 година Фил е пътувал до Вашингтон, с цел да се срещне с президента Роналд Рейгън. През 1995 година е гостувал в шоуто на Опра Уинфри.

In case you thought we'd forgotten to take our finger off the send button, it's...but what is it?
— Met Office (@metoffice)

 yes През януари 2010 година - броени дни преди Фил да излезе от дупката си и да направи следващата си прогноза, бранители на правата на животните от PETA оферират функционалностите му да бъдат поети от роботизиран мармот.

 yes За нараствания напор към Пънксътоуни, Пенсилвания, за честването на Деня на мармота непълен принос има филмът от 1993 година със същото заглавие с Бил Мъри и Анди Макдауъл в основните функции. У нас продукцията е известна като " Омагьосан ден ".

 yes Представителите на фамилията на мармотите от време на време са назовават свирукащи свине поради предупредителния сигнал, който издават при появяването на див звяр. Мармотите също така подсвиркват и през размножителния си интервал напролет.

Happy Eve!
— Buckeye Chuck (@OHBuckeyeChuck)

 yes Мармотите са най-едрите представители на фамилията на катериците. Козината им е от сивкава до кафеникава. Имат дребни уши, къси крачка, едри резци и яки челюсти.

 yes Мармотите се снабдяват с сред 4 и 9 бебета едновременно, след интервал на изхабяване сред 31 и 32 дни. След раждането си дребните са слепи, голи и безпомощни. За тях се грижат само майките. Младите животни стартират независим живот шест седмици след раждането си. Мармотите доближават полова зрялост на 2-годишна възраст.

Let's find out how much you really know about the mascot for this weekend's 'Superbowl of Weather'
— The Weather Network (@weathernetwork)

 yes Средната дълготрайност на живота на мармотите е сред шест и осем години. В плен могат да доживеят сред 9 и 14 години. Животните изпадат в хибернация сред октомври и март. " Дълголетието " на Фил се приписва на магически пунш, който косматият метеоролог пие през лятото.

 yes Мармотите са растителноядни, умеят да се катерят по дървета и са отлични плувци. Хранят се с разнообразни типове треви, дребни плодове, ядки и посеви, поради което са считани за вредители. Понякога хапват инсекти и охлюви. Основните им врагове са лисиците, рисовете, вълците, енотите, мечките, койотите, кучетата и орлите.

 yes Мармотите са дневни животни, като нормално са дейни рано заран и късно следобяд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР