Мармот, който скача във въздуха, размахвайки с лапи с ужас

...
Мармот, който скача във въздуха, размахвайки с лапи с ужас
Коментари Харесай

Дивата природа, каквато не сме я виждали

Мармот, който скача във въздуха, размахвайки с лапи с смут на лицето си, до момента в който лисица се готви да се нахвърли, е фотографията, която печели на китайския фотограф Йонгчинг Бао (Yongqing Bao) една най-престижните фотографски награди в света.

Кадърът, който носи името The Moment, победи над 48 000 други фотоси на разнообразни фотографи, участващи в състезанието, от 100 страни в Годишния конкурс за най-хубав фотограф на дивата природа (WPY). Конкурсът се организира годишно от 55 години от Природонаучния музей в Лондон.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от WildlifePhotographerOfTheYear (@nhm_wpy) на Окт 15, 2019 в 2:48 PDT

Бао снима младия тибетски мармот в планината Qilian в Китай, до момента в който пасе в алпийската поляна на Тибетското плато. Мармотът таман е излязал през пролетта, откакто е прекарал шест месеца в зимен сън.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от WildlifePhotographerOfTheYear (@nhm_wpy) на Окт 13, 2019 в 4:41 PDT

Час преди фотографията да бъде направена, мармотът видя тибетската лисица и издава тон, с цел да предизвести останалите 30 мармота в колонията си да се прикрият.

Все отново гладната лисица, майка на три дребни, се пробва да нахрани децата си и не отстъпва пред също толквоа гладния мармот, което обеснява и ужасът на лицето му, когато бива атакуван. Лисицата убива мармота малко откакто фотографията е направена.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от WildlifePhotographerOfTheYear (@nhm_wpy) на Сеп 29, 2019 в 6:44 PDT

Роз Кидман Кокс, ръководител на съдийската комисия за интернационалния конкурс " Фотограф на годината на дивата природа ", назова фрагментът идеалният миг.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от WildlifePhotographerOfTheYear (@nhm_wpy) на Сеп 13, 2019 в 8:50 PDT

" Снимките на Тибетското плато са задоволително редки сами по себе си, само че да бъде снимано такова мощно взаимоотношение сред тибетска лисица и мармот - два основни типа за екологията на този високо-тревист регион - е извънредно достижение ", добавя Кокс.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от WildlifePhotographerOfTheYear (@nhm_wpy) на Сеп 16, 2019 в 3:36 PDT

Сред останалите забележителни фрагменти, се открои и този на Круз Ердман, който стана най-младият фотограф в Годишния конкурс за фотограф на дивата природа.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от WildlifePhotographerOfTheYear (@nhm_wpy) на Окт 15, 2019 в 2:44 PDT

Някои от другите страхотни фотоси на разнообразни фотографи, участващи в състезанието, може да видите в постовете от горната страна.
 Кой е най-хубавият фотограф на дивата природа за 2018 година
Кой е най-хубавият фотограф на дивата природа за 2018 година

И коя е най-хубавата снимка
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР