Marks & Spencer ще се откаже от пластмасовите торбички в полза на хартиените във всички магазини

...
M&S, която има повече от 1000 магазина в Обединеното кралство,
Коментари Харесай

M&S, която има повече от 1000 магазина в Обединеното кралство, започна изпробване на промяната в 10 от своите магазини през януари.

Веригата работи с университета в Шефилд за разработване на торба, която е направена с помощта на възобновяема енергия, тъй като хартията е по-енергийно интензивна за производство от пластмасата.

Хартиените торби също тежат повече от пластмасовите ; това означава, че транспортът изисква повече енергия, добавяйки към техния въглероден отпечатък, според проучване.

Директорът по корпоративните въпроси на Marks & Spencer, Виктория Маккензи-Гулд, разкри този ход в публикация в блог, като каза, че компанията се надява, че ще помагат да се избегне „планината от найлонови торбички“, която може да се натрупа в шкафовете у дома.

Тя каза: „За огромното мнозинство, които вече използват повторно собствените си торбички, това остава най-устойчивият вариант, а не много ще се промени.

M&S се връща към FTSE 100, тъй като инвеститорите се радват на напредъка на обрата

"Но в странния случай, когато всички трябва да посегнем към още една чанта, радваме се, че предлагаме по-устойчива опция за клиентите."

Новите чанти също се сгъват лесно в раница, водоустойчиви са и се очаква да могат да бъдат използвани повече от 100 пъти, според публикацията в блога.

Когато се износят, те също могат да бъдат рециклирани, добавен M&S.

Прочетете повече:
M&S се връща до FTSE 100
Гигантски лук чупи световен рекорд
Веригата се извинява за изложението на храна с нарциси и лук

Morrisons стана първият супермаркет, който се отказа от найлоновите торбички през 2021 г.

Хартията може да се рециклира по-широко и се разгражда много по-бързо от пластмасата, като на някои торбички за носене са нужни до 1000 години, за да се разградят.

Затова е по-малко вероятно хартиените торбички да бъдат източник на боклук или риск за дивата природа.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР