Марко Одермат навакса близо секунда, за де спечели гигантския слалом

...
Марко Одермат навакса близо секунда, за де спечели гигантския слалом
Коментари Харесай

Одермат навакса близо секунда, за да спечели гигатския слалом в Шладминг

Марко Одермат навакса близо секунда, за де завоюва гигантския слалом в Шладминг (Австрия), старт от Световната кура по ски алпийски дисциплини.


Швейцарецът беше едвам 11-и след първия манш, само че във втория съумя да заличи пасив от 0.98 сек., с цел да продължи съвършената си серия в дисциплината този сезон. Това бе пета поредна победа за Одермат, както и осма без спиране, в случай че се брои и предишният сезон. Той има общо 19 триумфа в гигантския слалом.

Втори приключи представителят на домакините Мануел Фелер. Той водеше след първото втурване, само че в последна сметка остана единствено на 5 стотни зад спечелилия. На трето място се класира словенецът Жан Кранец - на 29 стотни зад Одермат. В петицата влязоха още норвежеца Александър Стеен Олсен и от швейцареца Лоик Меяр, който завоюва в Шладминг преди година.

С успеха си през днешния ден Одермат усили своя задатък на върха в генералното класиране за Световната купа, където с 1256 точки той води с 596 пункта пред Сиприен Саразен (Франция), който не кара в техничните дисциплини. Трети, на 742 точки зад водача е Фелер, който ще има още един късмет да завоюва на „ Планай “ в днешния нощен слалом. В него присъединяване ще вземе и водещият български скиор Алберт Попов, а двата манша ще започват надлежно в 18:45 и 21:45 часа българско време.

В дисциплината великански слалом Одермат има цялостен актив - 500 точки, като той е пред хърватина Филип Зубчич с 285, а трети за момента е словенецът Жан Кранец с 226..

Следващият великански слалом ще бъде на 10 февруари в Банско. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР