Марк Зукърбърг призна, че през изминалата година Facebook е допуснал

...
Марк Зукърбърг призна, че през изминалата година Facebook е допуснал
Коментари Харесай

Зукърбърг: Facebook направи много грешки, ще се поправим

Марк Зукърбърг призна, че през миналата година Фейсбук е позволил доста неточности при лова на проблематично наличие като тирада на омразата и подправени вести и даде обещание да се поправи през новата година.

В новогодишното си послание с жанр mea culpa, оповестено през вчерашния ден, създателят на обществената мрежа споделя:

„ Всяка година одобрявам предизвикването да науча нещо ново. През 2017 посетих всички американски щати, тичах 365 благи (587 км), конструирах изкуствен интелект вкъщи, прочетох 25 книги и научих мандарин “, стартира Зукърбърг посланието, станало обичайно от 2009 година За 2018 година то е по-сериозно от предходните.

„ Фейсбук има доста работа за извършване, с цел да защитим нашата общественост от злоупотребите и омразата, да се предпазим от намесата на страни или да се уверим, че прекараното във Фейсбук време е добре употребявано.

Личното ми предизвикателство през тази година е да се съсредоточвам върху тези значими въпроси. Ние няма да предотвратим всички неточности и всички разстройства, само че сега вършим прекалено много неточности при използването на нашите правила за потребление на мрежата и попречване на злоупотребата с нашите принадлежности. 2018 година ще бъде година на нашето самоусъвършенстване “.

По думите на Зукърбърг доста хора към този момент не имат вяра в концепцията, че технологиите могат да им дадат малко повече власт. Напротив – с възхода на няколко огромни софтуерни компании и с държавното управление, които употребяват технологиите, с цел да следят жителите си, мнозина към този момент считат, че технологиите служат единствено за концентрацията на властта в ръцете на част от хората, вместо за децентрализирането й.

През предходната година огромните обществени мрежи като Twitter и Гугъл бяха притиснати от Европейски Съюз да вземат ограничения против речта на омразата, Фейсбук беше подложена на критика остро поради неспособността си да попречи на съветските тролове да употребяват платформата за интервенция в американските избори през 2016 година Зукърбърг осъди в няколко изявления до момента опитите на Русия да въздейства върху изборите посредством постове и платени известия в мрежата и даде обещание да усили разноските, с цел да реши казуса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР