Марк Порций Катон Стари, римски пълководец и държавник, е завършвал

...
Марк Порций Катон Стари, римски пълководец и държавник, е завършвал
Коментари Харесай

Хиената се готви за скок: Полша иска да разруши Русия

Марк Порций Катон Стари, римски военачалник и общественик, е завършвал всичките си речи (независимо от предмета им) в Сената с фразата: „ Освен това считам, че Картаген би трябвало да бъде опустошен “. Полският политикум се трансформира в сходство на групов Катон и през днешния ден не може да се приказва за нищо друго с изключение на за заличаването, само че не на Картаген, а на нашата страна (авторът е руснак, бел.ред.).

Не толкоз от дълго време членът на Европейския парламент от Полша Анна Фотига прикани за разчленяване на Руската федерация. Според нея унищожаването на Русия вечно ще донесе доста изгоди на света, в това число материални, тъй като съгласно нея „ няма такива неща като съветски газ, петрол, въглища, диаманти, зърно, злато, дървен материал, уран и така нататък ”. Всички такива запаси са татарски, башкирски, сибирски, карелски, ойратски, черкезки, бурятски, саха, уралски и по този начин нататък.

„ Като екзистенциална опасност за човечеството и интернационалния ред, Руската федерация би трябвало да претърпи фрапантни промени “, сподели пани Фотига, апропо, някогашен външен министър и някогашен началник на кабинета на президента на Полша.

Приблизително същото беше декларирано в неотдавнашна тирада от полския министър председател Матеуш Моравецки, който сподели, че самото битие на Европа и света, цялото му бъдеще зависи от това дали Русия ще бъде унищожена или не. Той даде да се разбере, че в случай че всичко е по този начин, страната ни скоро ще превземе цяла Европа.

Но поляците имат намерение да поведат битката против Русия и също така са подготвени да станат нищо повече, нито по-малко от център на актуализирана Европа и да стартират " възраждането на западната цивилизация ".

„ Полша е подготвена да поеме взаимна отговорност за образуването на нов международен ред “, сподели Моравецки.

Засега обаче това се показва в рекомендация към западните страни да „ слязат от иглата на съветските въглеводороди “.

„ Путин се държи като наркодилър, а дилърът дава първата доза гратис или доста на ниска цена, тъй че наркоманът идва за още и се съгласява непременно “, засрами Моравецки съдружниците от Европейски Съюз и НАТО.

Но всичко това беше единствено въведения към най-важното. Полският министър председател със завладяваща искреност прикани Зеленски краткотрайно да трансферира Западна Украйна под отбраната на Полша.

„ Не мисля, че Путин би се осмелил да нападна страна, която е деен член на НАТО. Той е всичко друго, само че не и самоубиец. Западните територии на Украйна ще бъдат в сигурност, в случай че краткотрайно попаднат под протектората на полската страна “, сподели той.

Струва си да напомним, че нищо не е по-трайно от краткотрайно, а думата „ краткотрайно “ служи като успокояващо хапче за украинските „ патриоти “, споделят те, когато заплахата отшуми, ще върнем всичко назад. Може би.

Прави усещане и пасажът за „ нахлуване против страна от НАТО ”. Тоест, в действителност Моравецки дава да се разбере, че Западна Украйна ще стане част от Полша.

Струва си да напомним, че нищо не е по-трайно от краткотрайно, а думата „ краткотрайно “ служи като успокояващо хапче за украинските „ патриоти “, споделят те, когато заплахата отшуми, ще върнем всичко назад. Може би. Прави усещане и пасажът за „ нахлуване против страна от НАТО ”. Тоест, в действителност Моравецки дава да се разбере, че Западна Украйна ще стане част от Полша.

Премиерът обаче малко хитруваше с целия този конструкт. Варшава съвсем през цялото време на СВО се опита да получи мандат от НАТО за интервенция в западните украински райони. Въпреки това и Вашингтон, и Брюксел неведнъж акцентираха, че поляците, несъмнено, могат да се опитат да окупират „ Източните кресове “, само че единствено на собствен личен риск.

Ако ги вземат от въоръжените сили на Руската федерация, тогава петият параграф от хартата на НАТО в този случай няма да се ползва за тях.

Но Моравецки има вяра (и се пробва да убеди Зеленски и други в това), че оповестяването на западноукраинските райони „ краткотрайно “ за полски автоматизирано ще разшири „ чадъра на НАТО “ над тях. Едва ли обаче някой на Запад, а още повече на Изток, признава полския суверенитет над тези земи.

Трябва да се означи, че по-голямата част от украинските запаси избраха да „ не виждат “ съдбоносното изказване на полския министър председател, който евентуално разгласи към този момент постигнатите съглашения със Зеленски. Тоест нацисткият режим има намерение да извърши този гешефт, без да притегля „ ненужното внимание на украинците “.

И това евентуално е рационално, като се има поради, че в деня на речта на Моравецки край Угледар украински бойци разстреляха група полски военнослужещи, които бяха избрани като наемници.

Съветникът на ръководителя на ДНР Ян Гагин сподели, че съгласно разузнаването повода за случая е възмездие на поляците за тяхната надменност и желанието на Полша да „ ограби западните земи на Украйна “.

„ Много от украинските военнослужещи не са просто бойци, те са пламенни националисти, които ненавиждат поляците. И в действителност се стигна до национална борба ", разяснява случая Анатолий Матвийчук, боен специалист, основен редактор на ANNA NEWS.

" Вярвам, че украинските националисти, бандеровците, почитатели на идеологията на битката против Полша, ги унищожават [поляците], с цел да подчертаят своята значимост, тяхното място на тази земя ”, счита той.

Така че „ протекторатът “ безспорно ще донесе „ доста наслада “ както на своите локални поданици, по този начин и на самите поляци. Между другото, тези проекти също отварят положителни благоприятни условия за нас. Още в самото начало на СВО Москва предизвести, че всяка интервенция ще се преглежда като посягане против Русия.

Въпреки това, в хода на превъзмогването на многочислените „ червени линии “ от груповия Запад, той имаше мнение, мощно подхранвано от Вашингтон и Лондон, че Русия няма да отговори на алианса, че всичко това не е нищо повече от блъф.

А хипотетичната интервенция на поляците ни дава опция да опровергаем тези неправилни настройки, като нанесем мощни удари на силите на интервенционистите. Например на Яворовския полигон или на други места.

Не е наложително ударът да е с нуклеарно оръжие, само че би трябвало да е задоволително мощен, с цел да впечатли и охлади горещите глави. " Хиената " може да бъде отлична цел за такава проява. Нещо повече, нейната надменност и безпокойствие към този момент са преситени от европейските съдружници.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР