Мария Тодорова, съоснователката и изпълнителен директор на NEXT-DC © Цветелина

...
Мария Тодорова, съоснователката и изпълнителен директор на NEXT-DC © Цветелина
Коментари Харесай

Българската NEXT-DC стъпва на британския пазар

Мария Тодорова, съоснователката и изпълнителен шеф на NEXT-DC

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (27 ноември)

Кои са най-големите рекламни организации в България; Noble Graphics е най-ефективната рекламна организация за втора поредна година; Агенцията proof. завоюва най-вече оценки в състезанието IAB MIXX Awards; Комисия за защита на конкуренцията санкции " Нет инфо " поради заблуждаваща и неразрешена сравнителна реклама; Споделените дарове в коледната акция на Apple и други
27 ное 2018
Рекламните организации - сред предишното и сегашното

Най-големите компании в бранша доближават общ оборот от близо 61 млн. лева през предходната година
23 ное 2018 Осем години след основаването на NEXT-DC екипът на самостоятелната организация е подготвен да излезе на един от най-развитите рекламни пазари в Европа, освен това към този момент с портфолио за цялостно рекламно обслужване. Този месец компанията отвори офиса си в Лондон, а задачата й е да разшири портфолиото си от клиенти от други пазари, български марки, които желаят да разраснат бизнеса си зад граница, както и да ускори експертизата на екипа си.

Първи стъпки на острова

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Решението за разгръщане на бизнеса на NEXT-DC е разследване от два фактора. От една страна, е дребният български рекламен пазар, където цените на креативния артикул понижават. От друга страна, се дължи на опита на организацията на интернационално равнище. Сред клиентите, за които има планове, са европейската централа на Canon, която приспособява акциите, направени в България, на 25 пазара, в това число Англия, Испания, Франция, както и планове за Cartoon Network за Италия и Австрия.

Съоснователката и изпълнителен шеф на организацията Мария Тодорова споделя пред " Капитал ", че отварянето на офис в Лондон е лишило близо една година изследване на бизнес изискванията и рекламния пазар там. " Екипът ни организира серия от срещи с разнообразни сътрудници и специалисти, които доведоха и до партньорство с лондонска консултантска компания за цифров маркетинг, която ще ни оказва помощ при създаването на планове за пазара ", изяснява още тя.

За момента NEXT-DC в Лондон има представител, който да координира плановете. Компанията към този момент е събрала и екип от фрийлансъри и консултанти, които с изключение на по обслужването клиентите ще им спомагат и при представянето на организацията и реализирането на контакти на локално равнище.

Въпреки огромната конкуренция на английския пазар съгласно Мария Тодорова NEXT-DC има три основни преимущества пред другите самостоятелни организации там - качество на концепциите, цена и експедитивност. " Там работят с доста по-дълги периоди, в сравнение с тук, в България. Конкурираме се с организациите от нашия клас там и на равнище тактика, инсайт (познание за потребителите, държанието им или пазара, направено най-често на база на схващане на обстановката или дедукция – бел. ред.), криейтив и осъществяване ", споделя тя.

Опитът на българската компания досега демонстрира, че значимо за рекламодателите на западните пазари е и портфолиото от клиенти на рекламните организации и мащаба на направените за тях планове. Сред клиентите на NEXT-DC са Heineken, Brown-Forman, Canon, FOX и KFC.

Първото партньорство на организацията в Лондон пък е с капиталовия фонд Gemcorp. " Международните планове носят на екипа опит и обмяна на познание, като по този метод ще подобряваме и плановете ни за българската публика ", добавя Тодорова.

Разширяване на услугите

NEXT-DC стъпва на английския пазар с цялостен набор от рекламни услуги. Ако при започване на основаването й тя беше позиционирана по-скоро в цифровите рекламни решения, в този момент компания се концентрира върху тактика, наличие и криейтив. За задачата от организацията образуват и екип от експерти с друга експертиза. " Когато започнахме като цифрова организация, това определение имаше по-скоро смисъл на иновация. Сега в България то лимитира опциите и не ни показва пред клиентите с цялата ни палитра от услуги и благоприятни условия ", споделя Тодорова. От началото на тази година организацията към този момент има няколко телевизионни продукции.

По думите на Тодорова Лондон е единствено началото на усилването на интернационалната им активност. През английската столица организацията ще се опита да стигне и до другите мощно развити рекламни пазари в Европа - Германия, Холандия и Австрия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР