Мария Лучанска е майка, която се бори детето й да

...
Мария Лучанска е майка, която се бори детето й да
Коментари Харесай

Спор между баща и майка в съда - за отвличане или за родителски права

Мария Лучанска е майка, която се бори детето й да остане в България и да не бъде отведено в Южна Африка. Тя няма брак с бащата, не са живели дружно, той няма наставнически права в ЮАР по закон. Бащата на детето е ползвал физически тормоз върху българката пред момчето, което е документирано. Майката и детето се връщат в България преди към година. Има риск обаче детето да бъде върнато в Южна Африка, което съгласно Лучанска би било пагубно.
Парадокс: Съдът взе решение да върне дете на татко принудител в ЮАР Мария Лучанска неведнъж е била бита от бащата на детето си, до момента в който не взима решение да се върне в България
„ Спорът сред бащата и майката не е спор за наставнически права. Става въпрос за гражданските аспекти на интернационално похищение на дете. Извеждането на детето, от която и да е страна, в която то живее непрекъснато без единодушието на единия от родителите, съставлява гражданско похищение “, сподели Светослав Иванов – юрист на бащата, в предаването „ Тази сутрин” по bTV. Той посочи, че бащата Пол Мълдър не е давал единодушие.

„ Съгласно Хагската спогодба, бащата първо се е обърнал към южноафриканското Министерство на правораздаването, което е органът по конвенцията. Признал е детето, той дължи прехрана, заплаща сега прехрана на това дете “, посочи той.
Снимка: btvnovinite.bg
От южноафриканското Министерство на правораздаването са удостоверили, че Пол Мълдър има наставнически права, добави юристът. Спорът в Южна Африка е за родителските права, а разногласието, който се води пред българския съд е детето да бъде върнато в ЮАР, посочи той.

Иванов съобщи, че ограничаваща заповед да не приближава майката и детето няма, а психологът, който е прегледал детето, е споделил, че то не е претърпявало принуждение от татко си. Мария Лучанска се включи онлайн и сподели, че има документи за излизане от ЮАР и са кацнали в България легално. Тя отхвърли изказванието, че не е имало ограничаваща заповед за бащата и документ, който потвърждава домашното принуждение и добави, че Пол Мълдър в действителност се е съгласил Мария Лучанска и детето им да изоставен Южноафриканската република.

Според юриста обаче тя сама се е наранила. Той добави, че тамошните управляващи са установили, че няма принуждение. Иванов показа, че Мълдър е посещавал 9 пъти България, досега е идвал 3 пъти, с цел да види момчето, само че не е успявал, тъй като Лучанска не е въвеждала детето в центъра, където е трябвали да се осъществят срещите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР