Мария Калас, чиято 100-годишнина от рождението честваме на 2 декември,

...
Мария Калас, чиято 100-годишнина от рождението честваме на 2 декември,
Коментари Харесай

Над 1000 предмета, включително кичур коса, можем да видим в новия музей на Калас


Мария Калас, чиято 100-годишнина от рождението честваме на 2 декември, е една от най-обичаните и най-хубавите оперни певици в целия свят. За да засвидетелства признанието си към безспорния ѝ гений и да запази паметта ѝ, в Атина отваря музей, отдаден на великата Калас.

Създаването на сбирка с предмети на Мария Калас стартира през 2000 година, когато Общината придобива първите предмети посредством присъединяване в интернационален търг в Париж. Оттогава сбирката е обогатена с дарения на предмети, които са принадлежали или се отнасят до Мария Калас, като сега събира над 1000 предмета , в това число кичур от косата на оперната дива.



Колекцията включва персоналния ѝ фотоалбум (период 1947-1959 г.), костюми от представления, облекла, писма до и от Мария Калас, плакати и стратегии на представления, телеграми, персонални движимости, плочи и компактдискове, книги, списания, картини и тетрадка, която е употребила, до момента в който наизустява някои от функциите си.

В музея се намира и синята кадифена рокля , която Калас е носила след паметно осъществяване на „ Травиата “ от Джузепе Верди в миланската опера „ Ла Скала “ през 1955 година



Скица на дизайнера на първокласни обувки Маноло Бланик, въодушевена от сопраното, което се трансформира в една от най-емблематичните оперни фигури на 20. век, е дарена от гръцкото сдружение „ Мария Калас “, дружно с косата ѝ, която фризьорът на дивата е съхранил и продал на търг.

„ Всеки предмет способства за основаването на цялостния облик на тази изумителна жена “, споделя пред Ройтерс Костис Бидзанис, началник на музейния план. „ Мария Калас е една от най-големите международни знаци, тя е жена, трансформирала се в легенда. “

Музеят ще се обитава в триетажна неокласическа постройка в сърцето на гръцката столицата, а формалното разкриване е през днешния ден.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Maria Callas Museum (@mariacallasmuseum)

На втория етаж посетителите могат да слушат елементи от присъщи осъществявания на Калас , в това число арията „ Каста дива “ (Casta Diva) от операта „ Норма “ на Винченцо Белини, както и да чуят нейна лекция във висшето образователно заведение „ Джулиард “ в Ню Йорк през 1971-1972 година

“Калас е единственият дълготраен мит на XX век ” - споделя писателят и публицист Никос Бакунакис. И в действителност, няма друга оперна певица, за която да се е говорило толкоз доста.  

 
Първи фрагменти на Анджелина Джоли като Мария Калас 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР