Mария Габриел оттегли заявеното от нея изпълнение на проучвателния мандат

...
Mария Габриел оттегли заявеното от нея изпълнение на проучвателния мандат
Коментари Харесай

Официално: Мария Габриел няма да предлага структура и състав на МС

Mария Габриел отдръпна декларираното от нея осъществяване на проучвателния мандат за образуване на държавно управление. Това стана с подаването на заявление до ръководителя на Народното събрание и Парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Документът беше импортиран в деловодството на Народното събрание тази заран в 9:09 часа. В него се показва още, че Габриел няма да взе участие в парламентарна процедура по желание на министър-председател и няма да предложи конструкция и състав на Министерски съвет.
В заявката си Мария Габриел показва, че “договореният “ротационен ” модел на практикуване на изпълнителната власт в мандата на 49-ото Народно заседание, предполагаше промяна на лицето, упражняващо пълномощията на министър-председател, с това на заместител министър-председател и назад, в предвидима и безспорна процедура. Балансът на политическата отговорност, съгласно обективната съдружна тежест на субектите, формиращи болшинството в 49-ото Народно събрание, бе споделено схващане по време на договарянията за целите на взаимно ръководство и механизма на взимане на решени ”.
Мария Габриел акцентира още, че “координираният отвод от и отвращение за присъединяване в кабинета Габриел-Денков на 11 министри от кабинета Денков-Габриел, посредством формулярни/бланкови заявки и неналичието на единодушие по време на последвалите договаряния, обезсмисля процедурата по избирането на министър-председател и състав на държавно управление. Така, на процедура, развиването на конституционната процедура не може да завърши сполучливо ”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР