Мария Бакалова ще се завърне у дома за първия си

...
Мария Бакалова ще се завърне у дома за първия си
Коментари Харесай

Мария Бакалова се завръща с "Триумф" за дупката в Царичина

Мария Бакалова ще се завърне вкъщи за първия си български филм след интернационалния триумф " Борат 2 ", заяви Deadline. Тя ще играе, само че и ще продуцира " Триумф " - третата заключителна част от " новинарската " трилогия на едни от най-хубавите ни режисьори Кристина Грозева и Петър Вълчанов - филми, въодушевени от вестникарски отрязъци от нашата най-нова история. Първите два бяха " Урок " и " Слава ", а с третия си пълнометражен филм - " Бащата " (който е отвън тази трилогия и в който към момента незнайната Бакалова играе дребна роля) дуото завоюва огромната премия " Кристален глобус " на Фестивала в Карлови Вари.

Бакалова и Юлиян Костов ще продуцират " Триумф " посредством своята компания Five Oceans. Костов, който работи във Англия и е най-популярен от сериала " Сянка и кост ", е непосредствен другар на Мария и основна причина тя да премери сили в кастингите за " Борат ". 

Черната комедия " Триумф " споделя за една от огромните загадки в българската нова история - дупката в Царичина. На 6 декември 1990 година тихото село в западна България, където живеят основно пенсионери, е разтърсено от събитие - по заповед на Генералния щаб на Българската войска в селото е изкопана голяма дупка. Версиите за секретната интервенция варират от търсене до съкровището на цар Самуил, до търсене на следи с извънземен разсъдък. Дори на място са докарани екстрасенси, които " контактуват " с него. Разкопките не престават цели две години - само че ноември 1992-ра, след което " планът " е зарязан... 

Бакалова ще изиграе основната роля, ще й партнират Костов и Юлиян Вергов, както и звездата от предходните три кино лентата на режисьорското дуо Маргита Гошева. " Триумф " е завършекът на трилогията, почнала през 2014 година с " Урок " и траяла през 2016 година със " Слава ". 

Deadline напомня, че Грозева и Вълчанов играят основна роля за триумфа на Мария Бакалова в Съединени американски щати. Получила, както множеството артисти у нас, главно театрално обучение, тя научава доста за играта в киното от техните лекции в НАТФИЗ и от взаимната им работа в " Бащата ", споделя самата актриса пред изданието през 2020 година Този опит й оказал помощ за осъществяването в " Борат 2 ", за което тя заслежи номинация " Оскар ". 

26-годишната Мария Бакалова сега е по кината по света и у нас с " Убийствена игра ", предстоят й участия в " Пазителите на галактиката 3 " от света на Marvel, кино лентата Fairyland, продуциран от София Копола за Netflix, и режисьорския дебют на фамозния комедиант Джери Сайнфелд Unfrosted.

Последният български филм с нейно присъединяване бе " Жените в действителност плачат ", приключен по време на фотосите за " Борат 2 ", който продължава да жъне интернационалните триумфи - след премиерата в Кан предходната година, в този момент е подбран да се състезава за премиите на Европейската кино академия.  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР