Мариупол е застрашен от епидемия от холера, тъй като медицинските

...
Мариупол е застрашен от епидемия от холера, тъй като медицинските
Коментари Харесай

Мариупол пред страшна епидемия, предупреди британско министерство

Мариупол е заплашен от зараза от холера, защото медицинските услуги в южния украински град са пред колапс. Това съобщи през днешния ден английското министерство на защитата, представено от Reuters.

В Херсон пък има дефицит на медикаменти, съобщи английското министерство в Twitter. 

Русия изпитва компликации с обезпечаването на съществени услуги на популацията в окупираните от нея територии, се споделя още в изказването. Съветникът на кмета на Мариупол - Петро Андрушенко съобщи преди дни, че дефицитът на питейна вода в града към този момент е достигнал сериозно равнище. Той изясни, че хората би трябвало да се записват, с цел да получат питейна вода, и могат да я получават единствено на всеки два дни.

В началото на седмицата съветските сили сложиха Мариупол под карантина поради допустима зараза от холера.

Миналия месец Световната здравна организация (СЗО) предизвести, че Мариупол, който понастоящем е под контрола на съветските сили след седмици на блокада и бомбардировки, е измежду окупираните региони, в които има риск от холерна зараза. Украйна за последно претърпя огромно огнище на холера през 1995 година, само че продължава да има незначителни огнища, изключително към крайбрежието на Азовско море, където се намира и Мариупол.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР