Марица (Пловдив) е шампион на България за шести пореден път!

...
Марица (Пловдив) е шампион на България за шести пореден път!
Коментари Харесай

Марица - шампион за 6-и път

Марица (Пловдив) е първенец на България за шести следващ път! За разлика от предходните пет, тази купа не бе спечелна с победа във финалната серия в Националната волейболна лига, само че въпреки всичко бе справедливо извоювана с игра.

Както се очакваше, с решение на Управителния съвет на БФВ през днешния ден публично бе преустановен сезонът в НВЛ и краткотрайното класиране, в което Жълто-сините са безапелационен водач с 19 победи и 57:1 гейма от 19 изиграни мача, бе оповестено за извънредно. Така шестата шампионска купа на пловдивчанки, в която надали някой в миналото се е съмнявал, към този момент е реалност.
 Волейболният сезон е преустановен, Нефтохимик и Марица са първенци

Оставащите два мача, които девойките на Иван Петков трябваше да изиграят до края на постоянния сезон, както и всички плейофи, са анулирани поради обстановката към разпространяването на ковид и оповестеното в страната изключително състояние.

Със спечелването на златните медали, Марица получава и правото още веднъж да показва България в най-престижния европейски клубен шампионат – Шампионската лига, за пети следващ път и ще се включи в конкуренцията непосредствено от груповата фаза.

Сребърните медали и право на присъединяване в третия по мощ евротурнир – за Купата на кандидатите, получава Левски (София), а бронзът е за ЦСКА (София).
View this post on Instagram
Official: Maritza champion in NVL for season 2019-2020 #Maritza #volleyball #6inarow #champion #2020

A post shared by Maritza Plovdiv VC (@volleymaritza) on Mar 31, 2020 at 5:52am PDT
Национална волейболна лига 2020 – резултати, класиране
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР