Маринела Арабаджиева, съпругата на туристическия бос Ветко Арабаджиев и негов

...
Маринела Арабаджиева, съпругата на туристическия бос Ветко Арабаджиев и негов
Коментари Харесай

Маринела Арабаджиева направила опит за самоубийство, съдът я пусна от ареста

Маринела Арабаджиева, брачната половинка на туристическия необут Ветко Арабаджиев и негов съпроцесник по дело за Данък добавена стойност афери, е направила опит да се самоубие преди по-малко от месец – на 15 юли, приемайки таксична доза хлофазолин. Това стана ясно от определението на Апелативния профилиран съд, който през вчерашния ден още веднъж върна делото против пловдивските хотелиери на прокуратурата и разпореди стартирането на съпрузите под домакински арест.
Един от претекстовете, предиздвикали магистратите да освободят от ареста Маринела Арабаджиева е точно опитът й за самоубийство. Бизнес дамата подвига високо кръвно на 15 юли следобяд, минути откакто Специализирания съд се рапорежда тя да бъде арестувана под стража в ареста. Две седмици по-рано Маринела Арабаджиева бе пусната под домакински арест от съда, откакто прекара 9 месеца в килията.
Маринела Арабаджиева е направила опит да се самоубие на 15 юли, откакто съда още веднъж се разпорежда да бъде върната в килия.
Ужасът от завръщането в ареста подвига кръвното на Арабаджиева и в опит да го смъкна тя приема цяла опаковка медикаменти с токсична доза хлофазолин, след което припада. Животът й е избавен с помощта на експерсната реакция на околните й, които я карат незабавно в болница. Възстановява се цяла седмица, а по-късно е прегледана от психиатър. Той е установил, че пациентката му има „ настойчива мисъл за самоубийство, чувсто за безизходност, обезсърчение и беззащитност, директни заявки за самоубийство “.
Маринела Арабаджиева има и съществени съпътстващи болести - артериална хипертония и исхимична болест на сърцето.
Маринела Арабаджиева бе задържана дружно с мъжа си Ветко на 7 март 2019 година в имението на кокаиновия трафикант Георги Семерджиев - Жоро Шопа в Кабрера де Мар край Барселона, съпрузите бяха екстрадирани в България предишното лято. Те са подсъдими като тартори на проведена незаконна група за Данък добавена стойност измами и пране на пари. При акцията против Арабаджиеви бяха открити 10 милиона лв. в кутии за обувки, скрити в апартамент в 5-звездния столичен хотел „ Маринела “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР