Марина Овсянникова - руската журналистка, която излезе в новинарския ефир

...
Марина Овсянникова - руската журналистка, която излезе в новинарския ефир
Коментари Харесай

Марина Овсянникова вече работи за германска медия

Марина Овсянникова - съветската журналистка, която излезе в новинарския ефир с афиш „ Не на войната, лъжат ви “, стартира работа за немския вестник Die Welt, съобщи Българска телеграфна агенция. Тя е приела позицията сътрудник на свободна процедура и ще прави репортажи от Украйна и Русия, само че и от други горещи точки. Овсянникова ще излиза и в едноименния ефирен канал. Главният редактор на медийната група на Die Welt Улф Пошард сподели, че новата работа на Овсянникова има следната цел:

„ Чрез работата си за нас тя става по-видима. Работата при нас касае нейната сигурност “. Пошард обаче отхвърли с назначението на Овсянникова Die Welt да изпраща политическо обръщение до президента Владимир Путин.

„ Ние се занимаваме с публицистика, а не с политика. Добрата, смела и неподкупна публицистика е опасност за всеки автократ и деспот и за тези, които лимитират изразяването на мнение в отворени общества като нашето “, изясни Пошард.

Първият материал на Овсянникова за Die Welt е в онлайн изданието от вторник със заглавие „ Руснаците се опасяват “. Журналистката споделя за последствията от телевизионната й демонстрация. Преди месец по време на централната емисия вести 43-годишната Марина Овсянникова, тогава продуцент в Первий канал на съветската държавна телевизия, излезе зад водещата в ефир с афиш в символ на митинг против съветската военна инвазия в Украйна.



Искат да лишават съветското поданство на " предателите "

Междувременно ръководителят на долната камара на съветския парламент предложи да се отнеме поданството на " предателите ", които подлагат на критика нашествието в Украйна. Той даде за образец точно Марина Овсянникова, заяви Агенция Франс Прес.

" Те вършат изказвания, представяйки ги като свои убеждения, като битка за мир, само че в реалност всичко се оказва режисура на страна от НАТО, в която актьорите получават " бисквитки от Държавния департамент " за изпълнената роля. Днес Марина Овсянникова получи такава помощ под формата на работа във Die Welt., сподели Володин и продължи:

„ Уви, за такива " жители на Руската федерация " не съществува процедура за лишаване на поданството им и възбрана за влизане в нашата страна. Но може би ще е добре. Какво мислите? “, попита почитателите си Володин в канала си в Teлеграм.

Франс прес показва, че радикалната мярка като лишаване на съветското поданство е малко евентуална, изключително без утвърждението на президента Владимир Путин.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР