Марин Пламенов Добрев, роден през 1992 г., е задържаният за

...
Марин Пламенов Добрев, роден през 1992 г., е задържаният за
Коментари Харесай

Психично болният, убил мъж в парк, лежал в английски затвор

Марин Пламенов Добрев, роден през 1992 година, е арестуваният за убийството в градския парк в Добрич на 7 март. Това оповестиха на брифинг окръжният прокурор Радослав Бухчев, ст. комисар Цветан Пировски – шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Добрич и районният прокурор Петко Тухчиев. Образувано е досъдебно произвеждане за ликвидиране.

„ Добрев няколко пъти е бил приет в болница в психиатрични заведения. От септември м.г. не употребявал опиати, само че пиел. При задържането му новият алкохолен тест е позитивен. От 10 март е в ареста. Лицето е осъждано. През месец февруари 2022 година за кражба, осъществена през 2018 г, реализирано е съглашение. През декември 2020 година е получено съобщение от Англия, че за осъществено закононарушение – владение на оръжие и кражба, е наказан на 5 месеца и 17 дни отнемане от независимост, като наказването е изтърпял в затвор в Ливърпул. В понеделник на среща с наблюдаващите прокурори по досъдебните производства, формирани от Районна прокуратура, проверяващите служители на реда, районния прокурор, шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Набелязани са организационни ограничения за обновяване и сливане на досъдебните производства ", изяснява Бухчев. 

 
„ Лицето е настанявано неколкократно за лекуване в психиатрични заведения. Има 6 хоспитализации за времето от 2016 година до месец юли 2022 година Това е по информация от Центъра за психологично здраве в Добрич. От края на януари 2023 година е настаняван три пъти за лекуване.Бил е на лекуване за 4 месеца в държавната психиатрична болница „ Карвуна ". Насочван е за профилирано лекуване и от амбулаторен психиатър ", прибавя окръжният прокурор.

„ Във връзка с постъпили сигнали от жители за набези с нож и палеж през 2023 година са формирани три досъдебни производства. Пострадалият на 21 януари 2023 година е получил прободна рана във врата и заради зародила заплаха за живота му е бил приет в болница в болница „ Св. Марина " във Варна. Въпреки наличните данни за възможна съпричастност на Марин Добрев, потърпевшият не е разпознал причинителя на нападението, а доказателствата не са били задоволително за покачване на обвиняване, изясни Радослав Бухчев, написа 24 часа.

На 28 януари 2023 година пред гаражи в жилищен комплекс „ Балик " в Добрич жител е бил атакуван с нож от чужд. Пострадалият обаче декларирал, че не желае да дава показания и да подава тъжба. Образувано е досъдебно произвеждане. Третото досъдебно произвеждане е било формирано по отношение на опит за палеж на пластмасови бутилки върху лек автомобил, отново на същата дата. Според съдебномедицинската експертиза по последното досъдебно произвеждане, обвиненият е разгласен неуравновесен. Назначена е нова съдебномедицинска експертиза в този момент и тя ще се дефинира положението му ", изяснява Бухчев.   

На 25 февруари 2024 година е получен сигнал за нахлуване с нож. На потърпевшия е нанесена порезна рано в региона на бицепса. Той не е могъл да даде изложение на причинителя. Но по метода на осъществяване на действието полицията се насочва още веднъж към Добрев. На 26 февруари 2024 година той е бил арестуван. Доказателствата са били косвени и незадоволителни за задържане или за настаняване за лекуване в Центъра за психологично здраве. Той е бил освободен. В идващите 1-2 дни са извършени оперативно-издирвателни мероприятия от полицията, показани са записи на бабата на Добрев. Тя го разпознава. Започва подготовка за настаняването още веднъж в психиатрично заведение. Но лицето не е било намерено на адреса си или на местата, където нормално обитава. Извършени са 14 визити на адреса му, на местата и на баба му, която в това време е звъняла в полицията, че не е посещава и питала дали не арестуван. Така се стига до последните престъпления- нанасяне на удар с нож в региона на врата на жител и осъщественото по-късно същата вечер ликвидиране. Ударът е нанесен в горната част на гърдите. Извършени са претърсвания в дома на причинителя. Той е притеглен като обвинен на 8 март – за ликвидиране, осъществено хулигански подбуди. От 10 март с решение на съда е в ареста ", сподели още Бухчев. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР