Мари Харланд живее със съпруга си в Обединеното кралство. На

...
Мари Харланд живее със съпруга си в Обединеното кралство. На
Коментари Харесай

Треперех и устата ми пресъхна: Откриха следи от експлозиви по кожата на жена, приемаща хапчета за сърце

М ари Харланд живее със брачна половинка си в Обединеното кралство. На връщане от Мадейра тя била изпада в неуместна обстановка, разбирайки, че е тествана за експлозиви заради съставна част, съдържаща се лекарството ѝ за сърце. 

" Полетът ни беше в 12:30 ч. на 8 януари 2024 година Денят беше мокър и на летището нямаше климатик, тъй че в действителност беше доста топло. Връщахме се от Фуншал, Мадейра, откакто бяхме прекарали там седем дни. Подготовката за Коледа беше напрегната, тъй че искахме да се отпуснем и да не вършим нищо. Излежавахме се край басейна и четяхме книги, като се наслаждавахме на почивката си, доколкото можехме ", разказва Харланд.

“На летището сложихме ръчния си багаж на лентата за инспекция, подготвени да преминем през защитата. Съпругът ми мина преди мен без никакъв проблем. След това минах през скенера, който разпознава железни обекти, при което се включи алармата. Тогава си помислих, че това не е нещо извънредно, евентуално повода е била банела на сутиена ми ”, споделя Мари Харланд. 

“След това към мен се приближи една жена от службата за сигурност на летището и ми направи жест да застана на несъмнено място. След това тя извади един апарат, сложи върху него железна текстилна лента и прокара пръст по дланите ми, гърба, ръцете и към кръста ми ”, споделя дамата.  

“Не знаех какво да мисля, само че се усещах неспокойна и уплашена. Имаше опашка от хора, които чакаха да преминат през инспекцията за сигурност, само че бяха арестувани поради мен, тъй че всички просто ме гледаха ”, споделя Харланд. 

Служителката по сигурността споделила на дамата, че уредът демонстрира, че по тялото ѝ има експлозиви. 

“Бях шокирана и объркана ”, споделя дамата.  

“Съпругът ми се опитваше да разбере какво се случва, само че никой не искаше да комуникира с него. Започнах да изпадам в суматоха. Попитах защитата какво се случва, само че и тя не ми обърна внимание. След това се появиха двама служители на реда, които ме водиха, само че защото им спомагах, единият изчезна по пътя към стаята за разпит. Всички се взираха в мен, а аз се тресях от боязън ”, показва още дамата.  

“Първоначално споделиха, че мъжът ми не може да пристигна, само че той настоя, че желае да ме придружи, и те отстъпиха. Бях отведена в дребна стая, където бях разпитана от офицер. Стаята беше задоволително огромна за бюро и два стола. Офицерът ме попита какво съм правила тази заран. Казах му, че брачният партньор ми и аз отидохме на закуска в хотела и по-късно се върнахме в стаята си, с цел да приключим с пакетирането ”, посочва пострадалата.  

“В този миг треперех и устата ми пресъхна, тъй че ми беше мъчно да приказвам. Той попълни формуляр с цялата ми персонална информация, в това число имената на умрелите ми родители.  Чувствах, че ще ме арестуват за нещо, което не съм направила ”, споделя тя.  

" I tested positive for explosives at the airport because of my pills "
— Newsweek (@Newsweek)
Полицаят се обадил на различен чиновник да ревизира паспорта на дамата в Интерпол, само че те не разкрили нищо съмнително.  

" Пиете ли някакви медикаменти за сърце? " Този въпрос отправил служителят на реда към арестуваната. Тя отрекла да приема сходни лекарства.  

Полицаят обяснил, че някои от съставките в хапчетата за сърце, също се употребяват и за изработката на експлозиви. 

“Хапчетата ми за сърце бяха в дамската ми чанта, която носех със себе си. Той ги погледна и ми ги върна ”, споделя дамата.  

Скенерът и натривките са засекли избухливи частици по дамата, заради което полицията я е отвела за разпит, защото считали, че може да се пробва да вкара експлозиви в самолета.  

“Не бях предизвестена от кардиолога, че има следи от избухливи съставки в хапчетата, които се изхвърлят от организма посредством потене ”, показва дамата. 

“Бях доста раздразнена и смутена, че първоначално не ме попитаха дали одобрявам медикаменти за сърце, с цел да си спестя този стрес. Чувствах се унизена и разочарована от личния състав на летището ”, добавя тя. 

“След един час разпит ми споделиха, че би трябвало да нося специфична карта, удостоверяваща, че одобрявам лекарства за сърце ”, споделя дамата. 

“Отведоха ни назад при защитата, където трябваше още веднъж да минем през скенера. Една жена се приближи до мен и ме накара да заставам неподвижно и без предизвестие ми направи цялостен и изчерпателен обиск. Бях изцяло унизена и в този миг почувствах, че ме третират като нарушител, макар че обясних, че съм на медикаменти за сърце ”, споделя жертвата.   

Това прекарване разстроило доста дамата. Тя не могла да повярва, че я третират като нарушител. Други пациенти, които одобряват медикаменти за сърце също би трябвало да са наясно какво може да им се случи, безапелационна е Мари Харланд.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР