Маргинали – това определение даде финансовият министър Владислав Горанов де

...
Маргинали – това определение даде финансовият министър Владислав Горанов де
Коментари Харесай

Горанов и маргиналите, които крепят икономиката, правосъдието, науката и културата ни

Маргинали – това определение даде финансовият министър Владислав Горанов де факто за хората с така наречен свободни специалности. Това той сподели по време на огромния брифинг за икономическите ограничения, които страната се готви да вземе поради рецесията с ковид.
" Тези български жители, които са маргинали и не попадат в нито една от описаните хипотези – те са обществено изолирани и надали можем доста да създадем за тях. Те по-скоро съблюдават рекомендациите на Медицинския щаб ", сподели Горанов ().
Сподели с твоите другари
Кои са хората със свободни специалности т.е. тези, които не попадат в описаните от Горанов хипотези на липса на приходи? Според спомагателните разпореждания на Закона за налозите върху приходите на физическите лица (ЗДДФЛ), това са: експерт-счетоводителите; консултантите; одиторите; адвокатите; нотариусите; частните правосъдни изпълнители; правосъдните заседатели; специалистите към съда и прокуратурата; лицензираните оценители; представителите по индустриална собственост; медицинските специалисти; преводачите; архитектите; инженерите; техническите ръководители; дейците на културата, образованието, изкуството и науката; застрахователните сътрудници ; други физически лица, за които са налице по едно и също време следните условия:
а) реализират за своя сметка професионална активност
б) не са регистрирани като еднолични търговци
в) са самоосигуряващи се лица по смисъла на Кодекса за обществено обезпечаване
Какво виждаме от изброеното –, без които никой бизнес не може да съществува, са маргинали от гледната точка на настоящия ни финансов министър. Кажи-речи всички специалности, без които не може да съществува, са маргинали от гледната точка на Горанов. Дори са свободна специалност – Борисов най-малко даде обещание по 1000 лв. месечно от горната страна на тези медици на първа линия в битката с ковид. За,, и въобще няма да приказваме – несъмнено Горанов, като " немаргинал ", ще измисли лекарство против COVID-19, няма да са учените.
Слабички са всички думи, които ми хрумват по адрес на индивида, който живее в жилището на кръстника си и не му стигаше заплатата като народен представител да си храни фамилията. И най-малкото следва да има опрощение от страна на Горанов – в действителност то не е задоволително, следва да има ограничения в поддръжка на тези хора! Ако не може да измисли по какъв начин, да си върви – ще се откри кой да измисли!

Още: " Борисов даде обещание отсрочване на заплащане на налози, Горанов посочи, че е единствено за корпоративния (ВИДЕО) "
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР