Маргарита Карева „подправя“ творбите си с неземна мистика и фантазия.Маргарита

...
Маргарита Карева „подправя“ творбите си с неземна мистика и фантазия.Маргарита
Коментари Харесай

Тази фотографка създава уникални снимки – като от приказка

Маргарита Карева „подправя“ творбите си с неземна мистичност и фикция.

Маргарита Карева е фотограф от Екатеринбург (1700 км източно от Москва). Тя употребява собствен почерк, с цел да основава фотографии, които имат особено приказно лъчение.

Фотографката съчетава омагьосващи украшения с разпознаваемата си техника за редактиране във фотошоп, която разчита доста на основаването на характерна цветова палитра, подправена с много баснословен мистицизъм.

В творбите ѝ дружно с модела постоянно се появяват животни, птици и цветя, както и мистични места като гъсти гори и непроходими езера.

„Просто одобрявам всяка измислена история. Не одобрявам фотореалистичните фотоси – мисля, че интернет по този начин или другояче е цялостен с такива, тъй че просто се пробвам да прибавя нещо магическо и измислено към творбите си. В противоположен случай ми става скучно единствено да фотографирам и да редактирам… а да ми е скучно е най-големият ми страх“, думите на Карева.

Въпреки че работи най-вече с модели дами, от време на време показва и мъже. Така да вземем за пример една инцидентна среща в Бали, Индонезия, до тази дребна серия портрети.

Маргарита стартира да се занимава с снимка инцидентно, когато получава първия си SLR фотоапарат като подарък за рождения си ден. В рамките на няколко години развива неповторим различим жанр и основава база от почитатели.

Към момента на публикуването фотографката има над 56 000 почитатели в 500PX – онлайн мрежа за фотографи, както и 54 000 почитатели в съветската обществена мрежа „ВКонтакте“ и 571 000 почитатели в Instagram.

Понастоящем Карева се изявява като учител, като интензивно разпространява своите майсторски класове и уебинари, в които оказва помощ на начинаещите да подобрят уменията си и да усилят приходите си.

На страницата ѝ 500PX се твърди, че фотографката е отворена за оферти от целия свят: тя споделя, че ще направи безвъзмездна фотосесия, в случай че настаняването и самолетните ѝ билети се поемат от клиента. Тоест, в случай че концепцията е вълнуваща.

източник: RUSSIA BEYOND
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР