Маргарита Хранова гостува в кулинарната рубрика на Симона Загорова. Естрадната

...
Маргарита Хранова гостува в кулинарната рубрика на Симона Загорова. Естрадната
Коментари Харесай

Как да готвим като Марги Хранова - рецепта за тирамису

Маргарита Хранова гостува в кулинарната графа на Симона Загорова. Естрадната звезда споделя, че не е от хората, които обичат доста да готвят, само че й харесва да подготвя сладки неща. Тя показа в ефир по какъв начин прави шоколадов сладкиш и тирамису.

Рецепта за шоколадов сладкиш:

2 яйца

1 ч. захар

1 ч. олио

2 ч. брашно

1 ч. кисело мляко

½ ч.л. содаорехи

Разбиват се яйцата и захарта, след което се прибавя една чаша брашно. Отново се разрушава сместа, до момента в който стане гъста. Добавя се една чаша кисело мляко, половин чаша олио, сода бикарбонат и какао. Формата се намазва с олио и се поръсва с брашно. Изсипва се забърканата примес. За декорация може да сложите орехи.

Вторият десерт, който подготвят Маргарита и Симона, е тирамису. Певицата постоянно прави този десерт за внуците си, когато я посещават. В фамилията на певицата е мъжко царство – има двама синове и трима внуци.

“Малкият ми внук, който е на 5 години, слуша мои песни, даже си тананика някои ”, споделя Маргарита Хранова.

Първият студиен запис на Хранова е на песента “When a Man Loves a Woman ”. Маргарита е още в трио „ Обектив “, когато й оферират да изпее тази ария. Тя взема решение да я извърши по собствен женски и гальовен метод.

“Младите хора през днешния ден по-бързо стават известни, в случай че имат този късмет, и по-бързо се самозабравят ”, счита Хранова.

Бащата и дядото на певицата са били царски офицери, а самата Маргарита е представител на ансамбъла на въоръжените сили. Част от колектива са Райко Кирилов и Орлин Горанов.

“При военните нещата са доста ясни и съществени. Точно и на това ме е възпитал и татко ми – да бъда точна и акуратна ”, споделя тя.

Скоро би трябвало да излезе новият албум на певицата “Мелодия за двама ”. Ако обстановката разрешава, наесен Хранова желае да отпразнува юбилея си, който към този момент мина, с концерт и празненство.

Рецепта за тирамису:

Бишкоти

Пудра захар

5 яйца

500 г маскарпоне

Кафе

Ром

Какао

Отделят се белтъците от жълтъците в две разнообразни купи. При жълтиците се прибавя една чаша пудра захар и се разрушава сместа. Половин кг маскарпоне се прибавя и се разбърква. След това се вкарват белтъците на ръка. В тава слагаме малко от крема на дъното. Правят се 2-3 кафета, в които се топят бишкотите – единствено долната част. Добавя се ром към кафето. Реди се един ред бишкоти, който по-късно се намазва от горната страна с крема. Слага се в хладилника да престои един или най-малко половин ден.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР