Марек посреща Левски в мач от 1/16-финалната фаза на турнира

...
Марек посреща Левски в мач от 1/16-финалната фаза на турнира
Коментари Харесай

Определиха стартовите състави на Марек и Левски

Марек посреща Левски в мач от 1/16-финалната фаза на шампионата за Купата на България. Двубоят стадион „ Бончук “ започва в 13:00 часа и ще бъде излъчен директно по Diema sport, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA.

Домакините, които се намират на 12-ата позиция във Втора лига, ще желаят да поднесат една от огромните изненади в тазгодишното издание на шампионата и да отстранят именития си противник. Треньорът на отбора Васил Павлов няма да може да разчита на трима от главните си футболисти в лицето на Джордж Николов, Димитър Илиев и Евгени Тунтев. В Марек се завърнаха сенегалските футболисти Яя Соу и Хюсеин Кейта, само че надали ще вземат присъединяване против Левски. На разположение на треньора след наказване се завръща Христо Каймакански.

От своя страна президентът на Марек Цветан Видински разяснява упованията си преди 1/16-финалната среща от шампионата за Купата на България против Левски. „ Не имам вяра Левски да ни подцени, тъй като за тях Купата е много значима “, разгласи Цветан Видински.

„ Със сигурност няма дойдат на „ Бончук “ с юношите. Имат нов треньор, който сигурно няма да желае да се изложи. За нас, както споделих и преди, най-важни са срещите от шампионата, тъй като задачата ни е да се задържим в групата. Със сигурност обаче няма да се изложим и ще се постараем да създадем прекрасен мач. Все отново срещата ще се дава по малкия екран. Ще дойдат и доста хора по трибуните “, продължи той.

Треньорът на Левски Станимир Стоилов се чака да направи някои промени за днешния дуел, откакто призна, че с проблеми са Николай Михайлов, Иван Горанов и Георги Миланов.

" Не мисля, че сме в позиция да подценяваме някого. Смятам, че всевъзможен тип лекомисленост в този мач вможе да ни сътвори проблеми. Всеки мач би трябвало да играем на най-много. Всеки тим против, който се изправяме играе стимулирано против нас. Трябва да бъдем на най-много. В последните години нямаме извоюван трофей или Купа, че да подценяваме. Ние като клуб с история и традииции единственото, което можем да си сложим като цел е спечелването. Би трябвало да играем с всички сили да спечелим Купата ", съобщи Стоилов преди дуела.

Левски може да се уповава на традицията, откакто в 14 дуела против Марек в този шампионат не познава провалянето, откакто е спечелил 11 от тях и три мача са завършвали при тъждество.

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

МАРЕК: Пламен Младенов, Иван Калайджийски, Антонио Арсов, Георги Георгиев, Румен Гьонов, Милен Иванов, Александър Близнаков, Евгений Илиев, Филип Ангелов, Димитър Владимиров, Христо Каймакански

Треньор: Васил Павлов

ЛЕВСКИ: Пламен Андреев, Ивайло Найденов, Христос Шелис, Гьоко Зайков, Патрик-Габриел Галчев, Радослав Цонев, Андриан Краев, Димитър Костадинов, Мартин Петков, Здравко Димитров, Билал Бари

Треньор: Станимир Стоилов

Гл. арбитър: Георги Гинчев

Стадион: " Бончук ", Дупница
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР