Мантрите са били използвани от векове като мощни инструменти за

...
Мантрите са били използвани от векове като мощни инструменти за
Коментари Харесай

Как да използваме силата на мантрите

Мантрите са били употребявани от епохи като мощни принадлежности за духовно израстване, осъзнатост и самотрансформация. Произведени от антични санскритски текстове, мантрите са свещени звуци, думи или изречения, които се пеят, изговарят или повтарят безшумно, с цел да доведат до позитивни промени в живота на индивида.

В тази публикация ще изследваме дълбокото влияние на мантрите и ще предоставим изчерпателно управление за това по какъв начин да ги употребявате дейно, с цел да отключите тяхната трансформираща мощ.

Разбиране на същността на мантрите

Мантрите са повече от елементарни думи; те носят вибрационна сила, която резонира с нашето схващане и вселената. Всяка мантра има съответно желание и когато се пее или медитира върху нея, тя основава дълбока смяна в нашите мисли, страсти и сила. Като насочваме фокуса и желанието си посредством повторение на мантри, ние се привеждаме в сходство с присъщата им мощ, което води до усъвършенствано съзнание, изясненост и нравствен напредък.

Избор на вярната мантра

Изборът на мантра, която е в сходство с вашите персонални цели, вярвания или нравствен път, е от решаващо значение. Мантрите могат да бъдат обичайни санскритски изречения или даже елементарни утвърждения на вашия роден език. Някои известни санскритски мантри включват „ Ом “, „ Ом Намах Шивая “ и „ Ом Шанти “. Ако резонирате с съответно провидение или духовна традиция, можете да изберете мантри, свързани с тях. Като опция можете да създадете своя лична мантра въз основа на вашите персонални желания, като да вземем за пример „ Аз съм обич “ или „ Аз излъчвам вътрешен мир “.

Създаване на свещено пространство

Преди да започнете практиката си с мантра, е потребно да създадете особено пространство, което да поддържа вашето пътешестване. Намерете безшумно и комфортно място, където можете да седнете или легнете без разпръскване. Помислете за прибавяне на детайли като свещи, тамян или кристали, с цел да подобрите атмосферата и да създадете спокойна атмосфера. Това свещено пространство ще се трансформира в светилище за вашата мантра процедура и ще ви разреши да се свържете по-дълбоко с вътрешното си аз.

Пеене на мантри

Пеенето на мантри на глас е мощен метод да се ангажирате с тяхната сила. Започнете, като седнете комфортно, затворете очи и поемете няколко дълбоки вдишвания, с цел да се центрирате. Започнете да пеете определената мантра с комфортно движение, позволявайки на звука да резонира във вас. Фокусирайте вниманието си върху звука, усетете вибрациите му в тялото си и го оставете да проникне в цялото ви създание. Поддържайте непрекъснат темп и в случай че мозъкът ви се лута, деликатно го върнете към мантрата. Пейте за дълготрайност, която ви се коства подобаваща, като последователно увеличавате времето, до момента в който практиката ви се задълбочава.

Медитиране с мантри

 мощ на мантрите

Тиха мантра медитация е различен ефикасен способ за преодоляване на силата на мантрите. Седнете в комфортна позиция, затворете очи и насочете вниманието си към определената мантра. Повтаряйте я безшумно в мозъка си, позволявайки на мантрата да се трансформира във фокусна точка на вашата медитация. Когато се появят мисли, деликатно ги признайте и върнете фокуса си към мантрата. С постоянна процедура тихата мантра медитация култивира умерено и центрирано положение на битие, насърчавайки вътрешен мир и нараснало схващане.

Интегриране на мантри в всекидневието

Мантрите не би трябвало да се лимитират единствено до формалната практика; те могат да бъдат безпроблемно интегрирани в всекидневието ви. Повтаряйте определената от вас мантра, до момента в който сте ангажирани със всемирски действия като вървене, готвене или в моменти на стрес. Използвайте го като котва, с цел да ви върне към сегашния миг и да култивирате възприятие за вътрешна естетика през целия ден. Последователното повторение на мантри предизвиква позитивен метод на мислене, пренастройва мисловните модели и ви оказва помощ да деянията желанията си с изясненост и цел.

Силата на мантрите се крие в способността им да привеждат нашите мисли, страсти и сила в сходство с най-дълбоките ни желания. Чрез включването на мантри в живота ни, ние каним промяна.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР