Манчестър Юнайтедсе класира за 11/8-финалите на турнира Карабао Къп, сслед

...
Манчестър Юнайтедсе класира за 11/8-финалите на турнира Карабао Къп, сслед
Коментари Харесай

Шеметен футбол! Ман Юнайтед нокаутира Астън Вила след обрат и шест гола за едно полувреме

Манчестър Юнайтедсе класира за 11/8-финалите на шампионата Карабао Къп, сслед като надви над Астън Вила с  резултат 4:2 след същински замайващ дуел от третия кръг на шампионата.

И шестте гола паднаха през второто полувреме. Всичко започва с  Оли Уоткинс , който откри в 48-ата, само че единствено минута по-късно Антони Марсиал изравни. Диого Далот си означи автогол в 61-ата и даде нов ванас на гостите, а  Маркъс Рашфорд още веднъж изравни в 67-ата минута. Бруно Фернандеш донесе цялостния поврат в 78-ата, а  Скот МакТоменей оформи крайния резултат в добавеното време на мача.

Звездата на „ алените дяволи “ - Кристиано Роналдо, няма да вземе присъединяване в срещата, откакто не попадна в групата. Мениджърът Ерик загар Хаг е направил много промени в своя състав. Дебют за отбора прави аварийният вратар Мартин Дубравка, а Дони ван де Беек също започва от първата минута. На терена е и капитанът Хари Магуайър.

Наставникът на бирмингамци – Унай Емери, също е подхванал редица промени, а като титуляр е пуснат някогашният състезател на Ман Юнайтед – Ашли Йънг.

Срещата започва на високи обороти, само че и двата тима не предприемаха непотребни опасности и чисти положения пред двете порти липсваха.

Първият удар към някоя от вратите пристигна чак в 24-тата минута, когато присъединилият се в офанзива Диого Далот засече с глава центриране отляво, само че ударът му беше блокиран в корнер.

В 31-ата минута Дъглас Луис беше покрай това да изненада домакините, откакто опита да вкара непосредствено от ъглов удар, само че Скот МакТоминей почисти с глава тъкмо пред голлинията на първа греда. Две минути по-късно Ашли Йънг стреля пред дъгата на наказателното поле, само че неопределено над вратата.

До края на полувремето домакините бяха по-активни, само че нови рискови обстановки липсваха.

All square at the interval. ||
— Manchester United (@ManUtd)
Три минути след старта на второто полувреме Астън Вила изненада домакините и откри резултата. Фрад сбърка с опита за подаване в половината на гостите, а по-късно топката се озова в Джейкъб Рамзи, който потегли на скорост в противниковата половина и по-късно изведе Оли Уоткинс зад тила на защитата на Юнайтед. Нападателят пое добре кълбото, влезе в наказателното поле и останал самичък против Мартин Дубравка го преодоля с прекрасен удар за 1:0. 

Само минута по-късно обаче „ алените дяволи “ изравниха. Далот даде превъзходен дълъг извеждащ пас за Бруно Фернандеш отдясно в половината на Вила, след което португалецът напредна на скорост, влезе в наказателното поле и пусна паралелен на голлинията пас по тревата за непокрития Антони Марсиал, който засече топката във вратата на Робин Олсен за 1:1.​

Вихреното движение на терена продължи, а в 61-ата минута бирмингамци още веднъж взеха задатък в резултата. Ашли Йънг получи отдясно, напредна добре, влезе в наказателното поле и центрира на далечната греда, където Леон Бейли бе оставен напълно самичък и смъкна с глава топката, а Далот подложи крайник и прати кълбото в личната си врата – 1:2.​

Веднага след попадението Ерик загар Хаг направи тройна смяна и пусна в игра Алехандро Гарначо, Антъни Еланга и Кристиан Ериксен, които смениха Антони Марсиал, Дон ван де Беек и Фред.

В 64-ата минута Рашфорд можеше да изравни резултата, откакто получи превъзходен извеждащ пас от Тайрел Маласия в половината на гостите, след което влезе в наказателното поле и стреля, само че около лявата греда на Олсен.

Три минути по-късно обаче британският национал въпреки всичко означи и възвърне паритета за повторно. Отново Маласия с дълъг пас откри Рашфорд, който с глава опита да изведе Ериксен в наказателното поле, където Йънг направи  шпагат в опит да почисти. Там обаче Калъм Чеймбърс и Тайрън Мингс, който се подхлъзна, не се схванаха и това разреши на Рашфорд да означи от близка отдалеченост за 2:2.

В 76-ата минута домакините бяха покрай цялостния поврат. Маласия центрира отляво в наказателното поле, където Бруно овладя и обръщайки се шутира ниско и мощно, само че Олсен внимаваше и мазета в ъглов удар. След неговото осъществяване Хари Магуайър стреля с глава, само че още веднъж стражът избави.

Минута по-късно още веднъж Бруно шутира рисково ниско по тревата от отдалеченост, само че около дясната греда на Олсен.

Настойчивите дейности на Ман Юнайтед обаче дадоха резултат и те поведоха за първи път в мача в 78-ата минута. Всичко потегли след неверен пас на вратаря Олсен, който даде топката на Гарначо, а той откри Бруно Фернандеи в разредената отбрана на Вила. Португалецът влезе в наказателното поле и шутира, получи се рикошет в Мингс и кълбото попадна във вратата на шведския пазач за трети път – 3:2.    

В 89-ата минута Скот МакТоминей можеше да означи четвърти гол, откакто получи на границата на наказателното поле и насочи доста мощен удар, който обаче се отби от напречната греда.

LIVE | МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД – АСТЪН ВИЛА  4:2

0:1 Оли Уоткинс 48'

1:1 Антони Марсиал 49'

1:2 Диого Далот (автогол) 61'

2:2 Маркъс Рашфорд 67'

3:2 Бруно Фернандеш 78'

4:2 Скот МакТоминей 90+1'

Карабао Къп, Англия, трети кръг

Стартови сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР