Манчестър юнайтед завърши на шесто място във Висшата лига през

...
Манчестър юнайтед завърши на шесто място във Висшата лига през
Коментари Харесай

Целта пред "Манчестър юнайтед": влизане в Шампионска лига или спад на приходите с 30%

Манчестър юнайтед " приключи на шесто място във Висшата лига през предишния сезон и пропусна да се класира в Шампионската лига. Сега обаче " алените дяволи " нямат право на нова неточност, тъй като това може да им коства доста скъпо.

Според Manchester Evening News клубът рискува спад на приходите, в случай че не успее да се класира за втори следващ сезон измежду най-хубавите 32 тима в Европа.

Изданието оповестява, че сред " Юнайтед " и доставчика на спортна екипировка " Адидас " има уговорка, която разрешава на немския тръст да понижи с 30% сумата, която заплаща на " алените дяволи ". Тя влиза в действие, в случай че в два следващи сезона отборът не играе в Шампионската лига.

Най-успешният британски клуб получава по 75 милиона паунда годишно от " Адидас ", като това е най-доходоносният контракт във Висшата лига.

Ако сумата бъде понижена с 30%, това ще носи на клуба по 55.2 милиона паунда. Това би било по-ниско от сумите, които " Арсенал " ( " Адидас " ), " Манчестър сити " ( " Пума " ) и " Челси " ( " Найки " ) получават.

Договорът на " Юнайтед " с " Адидас " е до 2025 година, като в същото време е и измежду най-големите източници на средства за " алените дяволи " дружно с партньорството с автомобилния производител " Шевролет " - по 64 милиона паунда на сезон.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР