Манчестър Юнайтед се страхува, че битката за привличането на нападателя

...
Манчестър Юнайтед се страхува, че битката за привличането на нападателя
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед се насочва към алтернативи на Хари Кейн

Манчестър Юнайтед се опасява, че борбата за привличането на нападателя на Тотнъм Хари Кейн ще бъде изгубена още преди самото ѝ начало. Но опцията голмайсторът на Наполи Виктор Осимен да бъде взет на „ Олд Трафорд “ остава на масата, написа The Mirror.

Смята се, че нигериецът избира да продължи кариерата си във Висшата лига и по този метод ще отреже мераците на Пари Сен Жермен. 29-годишният Кейн пък беше трансферна цел №1 на Юнайтед, само че Тотнъм са решени да се борят да задържат своя голмайстор, макар че му остава единствено една година от сегашния му контракт.

‌Малко евентуално е Кейн да подпише нов договор, което значи, че „ шпорите “ рискуват да го изтърван без пари през идната година. Лондончани обаче още имат вяра, че могат да разчитат на неговата преданост и да го убедят да остане. Самият нападател загатна в скорошните си изявленията, че желае да счупи още върхове в Англия, което значи, че Кейн може да остане най-малко още една година.

Това ще принуди Ман Юнайтед да се насочи към други възможности. По-рано тази седмица се писа, че „ алените дяволи “ са погледнали към звездата на на Бенфика Гонсало Рамош, само че нападателят на Наполи Осимен също е в техния радар. ПСЖ също преследва нигериеца, само че самият футболист избира да премине в Англия, в случай че напусне Серия А.

Това може да даде нова вяра на Юнайтед да подпише с нападател от най-висока класа, даже в случай че в последна сметка пропуснат да вземат Кейн това лято. Капитанът на Англия към този момент е голмайстор №1 в историята на Тотнъм за всички времена, само че с 209 гола във Висшата лига той към момента е на 51 попадения зад рекордьора Алън Шиърър и това е идната му цел, а също и повода, заради която трансфер в чужбина е малко евентуален.

Юнайтед вижда Кейн като идеалния централен нападател, който да води офанзивата на отбора на Ерик загар Хаг. На „ Олд Трафорд “ обаче знаят, че ще бъде доста мъчно да го привлекат и може да се наложи да вършат други проекти, изключително, откакто Тотнъм устоя на опитите на Манчестър Сити да го вземе преди две години, макар желанието му да напусне „ шпорите “.

Man Utd fear missing out on Harry Kane transfer but receive Victor Osimhen boost |
— Mirror Football (@MirrorFootball)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР