Манчестър Юнайтед е започнал работа по евентуалното завръщане на Мемфис

...
Манчестър Юнайтед е започнал работа по евентуалното завръщане на Мемфис
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед вече работи по завръщането на Депай

Манчестър Юнайтед е почнал работа по възможното завръщане на Мемфис Депай в клуба през януарския трансферен прозорец, откакто мениджърът Ерик загар Хаг търси решение за върха на офанзива. Нидерландския национал може да приветства опцията да се завърне на „ Олд Трафорд “, защото той упорства да приключи своя престой в Барселона при първа опция.

Юнайтед продаде 28-годишния нападател на Олимпик Лион през 2017-а година, поставяйки завършек на несполучливия му интервал в Англия, който продължи по-малко от два сезона. Оттогава обаче Мемфис се разви и се трансформира в един от най-хубавите нападатели в Европа, регистрирайки 76 гола и 55 асистенции в 178 мача за „ хлапетата “, преди да се причисли към Барселона със свободен трансфер през лятото на 2021-а година. Той приключи като голмайстор на каталунците през предишния сезон, в който означи 13 гола в 31 мача, само че изпадна в недружелюбност, откакто треньорът Шави Ернандес размени Роналд Куман на „ Камп Ноу “.

Сега „ Mundo Deportivo “ твърди, че Мемфис няма предпочитание да удължава контракта си след края на сезона. Той желае да напусне клуба със свободен трансфер още през януари и има вяра, че Барса би трябвало да разреши това да се случи. Той мъчно може да получи късмет за изява поради сериозната конкуренция в лицето на Роберт Левандовски, Усман Дембеле, Рафиня и Феран Торес. Нидерландецът има единствено три изяви през този сезон, като проблемите с травми в допълнение му попречиха да запише повече игрови минути.

Юнайтед пък са подготвени да му дадат втори късмет и към този момент приготвят оферта за януари. Тен Хаг търси нов нападател на фона на несигурното бъдеще на Кристиано Роналдо. Португалецът може да напусне „ Олд Трафорд “ през януари, в случай че дойде подобаваща оферта, откакто стана ясно, че той не се вписва в проектите на нидерландския експерт през тази акция. Договорът на 37-годишния футболист изтича през лятото, само че може да напусне и по-рано.

Man Utd 'make proposal' to Memphis Depay as Barcelona star eyes January transfer exit |
— Express Sport (@DExpress_Sport)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР