Манчестър Сити завърши 0:0 като гост на ФК Копенхаген в

...
Манчестър Сити завърши 0:0 като гост на ФК Копенхаген в
Коментари Харесай

Сити с издънка в Дания, Юве падна в Израел

Манчестър Сити приключи 0:0 като посетител на ФК Копенхаген в среща от четвъртия кръг в група " G " на Шампионската лига.

Английският отбор пропусна дузпа, гол на Родри беше анулиран, а след 30-ата минута игра и с 10 души след червен картон на Серхио Гомес. Възпитаниците на Пеп Гуардиола са водачи в класирането с 10 точки, а домакините са на трета позиция с едвам две точки от четири мача.

Сити беше без огромната си звезда Ерлинг Холанд, който получи отмора за дуела. Любопитното е, че за първи път в последните си 24 мача в Шампионската лига футболистите на Манчестър Сити не съумяха да отбележат гол.

" Гражданите " прекъснаха и серията си от шест победи във всички шампионати. Двубоят предложи извънредно забавни моменти през първите 30 минути и интервенция на системата за видеоповторение ВАР три пъти при решаващи обстановки. В 11-ата минута Родри откри резултата със мощен отдалечен изстрел, само че малко по-късно пападението беше анулирано след интервенция на ВАР поради игра с ръка на Рияд Марез в наказателното поле.

В 23-ата минута гостите претендираха за дузпа, която въпреки всичко беше отсъдена поради игра с ръка на Николай Бойлесен, още веднъж откакто съдията Артур Соареш Диаш изгледа видеоповторение на обстановката. Марез застана зад топката, само че вратарят на домакините Камил Грабара избави неговия удар.

В 30-ата минута гостите от Манчестър останаха с човек по-малко, откакто Серхио Гомес получи пряк червен картон още веднъж след интервенция на ВАР. През второто полувреме сериозните голови положения съвсем липсваха. на два пъти в 52-ата и 57-ата минути Кевин де Бройне насочи рискови удари, само че не съумя да се разпише и по този начин двата отбора завоюваха по една точка. В другата среща от групата Борусия Дортмунд (Германия) е хазаин на Севиля (Испания).

Макаби (Хайфа) изненадващи победи гостуващия Ювентус с 2:0 в среща от група " Н ". И двете попадения осъществя Омер Ацили през първото полувреме. Той откри резултата в 7-ата минута, а три минути преди почивката повиши на 2:0.

В 24-ата минута Ювентус получи поредна неприятна вест, откакто Анхел Ди Мария получи мускулна травма и трябваше да напусне терена. За Макаби Хайфа това е първи триумф в груповата фаза на шампионата от 2002 година насам. Загубата понижи много възможностите на италианския отбор за класиране в елиминациите на Шампионската лига.

Ювентус е на трето място с три точки, колкото има и Макаби на четвъртата позиция. Италианският отбор позволява гол в шести следващ мач в шампионата, което се случва за първи път от 2013 година насам. В другата среща от групата Пари Сен Жермен приема Бенфика.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР