Манчестър Сити спечели Суперкупата на Европа. Англичаните играха без Бернардо

...
Манчестър Сити спечели Суперкупата на Европа. Англичаните играха без Бернардо
Коментари Харесай

Манчестър Сити пречупи Севиля след изпълнения на дузпи и спечели първа Суперкупа на Европа

Манчестър Сити завоюва Суперкупата на Европа. Англичаните играха без Бернардо Силва и Кевин де Бройне, само че победиха трагично с 5:4 след осъществяване на дузпи Севиля, откакто двата състава направиха тъждество 1:1 в постоянното време.

Двубоят стартира с предимство за европейския клубен първенец. В осмата минута Нейтън Аке опита да заплаши Ясин Буну, само че вратарят на испанския тим се оправи с заплахата. Десет минути по-късно вратарят на севилци още веднъж се намеси уверено след удар на Джак Грийлиш.

Носителят на трофея в Лига Европа за последния сезон Севиля поведе в 25-ата минута. Маркос Акуня центрира в наказателното поле на Сити, където Юсеф Ен-Несири надскочи Нейтън Аке и благодарение на гредата изпрати топката във вратата на британския клуб.

До края на първата част в горещото време в Пирея головите положения пред двете порти липсваха.

Севиля направи доста сериозен пропуск пет минути след началото само че второто полувреме. При бърза контра Лукас Окампос преодоля Кайл Уокър, след което подаде в наказателното поле за Юсеф Ен-Несири, който беше самичък против Едерсон, само че стреля в тялото на вратаря на Сити.

В 53-ата минута още веднъж Ен-Несири имаше късмет да обстрелва Едерсон, само че шутът му от дребен ъгъл не сътвори проблеми за " небесносините ".

Манчестър Сити се добра до равенството в 63-ата минута. Родри центрира в наказателното поле и младият Коул Палмър от близко с глава прати кълбото във вратата на тима от Андалусия.

Севиля направи още един доста сериозен пропуск в 65-ата минута. Мароканецът Ен-Несири отново беше изведен самичък против Едерсон, само че за следващ път не съумя да преодолее бразилския вратар, който се отличи с още една постоянна интервенция след почивката.

Пет минути по-късно Коул Палмър лиши топката от Окампос, след което навлезе в наказателното поле на Севиля и насочи подъл удар, само че Буну плонжира и мазета топката.

В 79-ата минута неправилност в отбраната на Севиля разреши на Ерлинг Холанд да стреля, само че ударът му от наказателното поле беше блокиран.

В последните секунди на постоянното време удар с глава на Нейтън Аке след центриране от фаул на Фил Фоудън беше избавен от Ясин Буну.

При дузпите футболистите на Манчестър Сити осъществиха петте удара от бялата точка, до момента в който Неманя Гудел стреля в напречната греда за Севиля и по този метод " небесносините " победиха за първи път в историята си със Суперкупата на Европа. Мениджърът на Сити - Пеп Гуардиола, печели трофея за общо четвърти път в кариерата си.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР