Манчестър Сити продължава успешната си серия във Висшата лига, след

...
Манчестър Сити продължава успешната си серия във Висшата лига, след
Коментари Харесай

Нюкасъл не оказа сериозна съпротива при 18-ата поредна победа на Манчестър Сити

Манчестър Сити продължава сполучливата си серия във Висшата лига, откакто през днешния ден записа 18-ти следващ триумф, този път с 1:0 над Нюкасъл. Единственото попадение бе дело на Рахим Стърлинг в 31-ата минута.

 Нюкасъл - Манчестър Сити, Рахим Стърлинг откри резултата онлайн
Нюкасъл - Манчестър Сити, Рахим Стърлинг откри резултата

" Гражданите " преследват 18-та поредна победа във Висшата лига

" Свраките " съумяха да удържат пресата на " жителите " цели 30 минути. След половин час игра обаче, отбраната на домакините се пропука, което докара до гол в интерес на гостите от Манчестър.



Въпреки натиска на Сити, Нюкасъл бе тимът, който бе много деен при започване на мача. Първата офанзива бе записана името на сметката на отбора, воден от Рафа Бенитес. Джонджо Шелви нанесе мощен удар, изпращайки топката в средата на вратата, което единствено направи задачата на Едерсон по-лесна, само че все пак опитът му бе много добър.

Лидерът в класирането не остана задължен и Серхио Агуеро незабавно опитва да върне " жеста ". Нападателят обаче не съумя да нацели очертанията на вратата, какъвто бе казусът и вс Кевин Де Бройне по-късно и Габриел Жесус.

Роб Елиът блесна през първото полувреме с няколко много положителни спасявания, като в началото избави рисков удар с глава на Агуеро, а по-късно подобен и на Стърлинг . Въпреки изявите му обаче, последният откри междина и направи резултатът 1:0, след прекрасен пас на Де Бройне .



Малко след попадението на " жителите ", Аарънс опита да изненада Едерсон, което до някъде се получи, тъй като ударът му бе отразен от бранител на Сити, който съумя да доближи до топката в последния миг. Коженото кълбо се беше насочило в посока тъкмо под напречната греда, само че до гол по този начин и не се стигна.

 Снимка 331017
Източник:

И през второто полувреме шансове за Манчестър Сити не липсваха. Още в самото начало на вторите 45 минути, Стърлинг можеше да удвои задатъка на своя отбор, само че ударът му не бе задоволително прецизен, с цел да заплаши вратата на " свраките ". След това пък Кевин Де Бройне впечатли с изявата си, стреляйки мощно от границата на наказателното поле, само че топката срещна само дясната греда.

 Снимка 331016
Източник:

До края на постоянните 90 минути не се случи нищо кой знае какъв брой забавно пред една от двете порти, макар че домакините до последно се опитваха да се върнат в мача, само че несполучливо.

След тази победа, " жителите " към този момент имат 15 точки задатък на върха пред втория Манчестър Юнайтед, до момента в който Нюкасъл остава с 18 на 15-ото място, единствено на пункт от зоната на изпадащите.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР