Манчестър Сити отпразнува подобаващо третата си поредна титла на английската

...
Манчестър Сити отпразнува подобаващо третата си поредна титла на английската
Коментари Харесай

Сити отпразнуваха титлата с домакински успех над Челси

Манчестър Сити отпразнува уместно третата си поредна купа на британската Висша лига, откакто победи Челси с минималното 1:0 вкъщи в мач от предпоследния 37-и кръг на шампионата. На „ Етихад “ „ жителите “ ликуваха пред лична аудитория, откакто ден по-рано бяха коронясани за първенци след провалянето на Арсенал от Нотингам Форест с 0:1.


Мениджърът на „ небесносините “ Пеп Гуардиола даде отмора на огромна част от титулярите си, в това число Ерлинг Холанд и Кевин Де Бройне, само че това не се отрази на крайния резултат. Единственото попадение в срещата падна още в 12-та минута, когато международният първенец с Аржентина Хулиан Алварес бе прецизен след асистенция на младия гений Коул Палмър. До края гостите пробваха да стигнат най-малко до точка, само че по този начин и не съумяха да преодолеят аварийния пазач на Сити Щефан Ортега.

„ За мен това е сбъдната фантазия. Не знам какво да кажа. Просто е нереално и съм толкоз благополучен. Това са мемоари, които ще помня до края на живота си. Борихме се толкоз интензивно за този миг. Дебютен сезон, 36 гола досега, трофей от Висшата лига и още два финала, които ни чакат – по никакъв начин нелош старт “, съобщи Холанд след срещата. Играчите на Сити подвигнаха трофея и отпразнуваха петата си купа на ВЛ в последните шест акции, като само Ливърпул наруши превъзходството на манчестърци с триумфа си през сезон 2019/20.

За „ жителите “ остават финалите във ФА Къп и Шампионска лига надлежно против градския противник Манчестър Юнайтед и италианския Интер на 3 и 10 юни. В шампионата отборът има две гостувания – на Брайтън и Брентфорд, до момента в който за Челси, който е 12-и с 43 пункта, предстоят визити на Юнайтед и на Нюкасъл, които са съвсем сигурни участници в Шампионска лига следващата година. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР