Манчестър Сити най-после загуби, след като отстъпи при гостуването си

...
Манчестър Сити най-после загуби, след като отстъпи при гостуването си
Коментари Харесай

Шахтьор изненада неприятно Сити

Манчестър Сити най-сетне загуби, откакто отстъпи при гостуването си на Шахтьор с 1:2 в Шампионската лига. Гражданите нямаха проваляне през този сезон, като за последно паднаха от Арсенал за ФА Къп в края на април. След това последваха 28 следващи срещи без загуба.

Двубоят в Харков по този начин или другояче бе без значение за Гражданите, които мислеха и за идното дерби с градския противник Юнайтед в неделя. Те от дълго време си осигуриха първото място в групата с 5 победи.

За домакините обаче конфликтът бе от голяма важност и по-мотивираният украински отбор завоюва, като вкара головете си още до почивката. Така с 12 точки Шахтьор завършва втори и продължава в елиминациите на Шампионската лига, което си е съществено достижение.

В състава на Манчестър Сити предстоящо имаше промени, като Пеп Гуардиола започва със 17-годишния Фил Фодън и 20-годишния Тосин Адарабиойо. Яя Туре, Лерой Сане и Габриел Жезус също започнаха.

Домакините предстоящо започнаха по-амбицирано и Тайсон стреля над вратата в 4-ата минута. Последва добра работа на Степаненко, който се оправи с Данило, само че Фернандиньо се намеси уверено.

Гостите владееха повече топката, само че без да могат да стигнат до положителни положения. Марлос потърси далечния ъгъл в една обстановка, само че Едерсон се оправи. В 26-ата минута обаче, Шахтьор поведе. Бернард проби от крилото, размина Данило в наказателното поле, финтирайки, че ще подава, след което прати топката в далечния ъгъл.

Малко по-късно той накара Едерсон да избавя още един негов рисков удар преди в 32-ата минута Шахтьор да удвои преднината си. Бернард потърси Исмайли вляво, Едерсон опита да пресече подаването, само че не съумя и неговият съотборник овладя и вкара на празна врата.

Гражданите се активизираха, само че продължаваха да не бъдат прецизни в последната третина. В 42-ата минута Мангала се намеси решаващо в защита преди въпреки всичко Сити да стигне до чиста обстановка. Фодън изведе Жезус, който обаче си поведе неприятно и Пятов съумя с крайник да допре топката и да предотврати попадение.

Веднага след почивката Сане бе покрай гол, само че Пятов избави удара му. Гостите действаха много по-остро, само че след няколко дейни минути темпото още веднъж спадна. Гуардиола пусна и Агуеро, само че тимът му несъмнено не изглеждаше задоволително стимулиран, с цел да промени нещата.

В 80-ата минута интригата можеше и да се върне, само че Жезус прати топката в гредата след подаване на резервата Диас. Това въпреки всичко стана в добавеното време, когато Бутко фаулира Жезус в наказателното поле и Агуеро вкара отсъдената дузпа. За повече обаче нямаше време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР