Манчестър Сити е вече само на две крачки от титлата

...
Манчестър Сити е вече само на две крачки от титлата
Коментари Харесай

Сити на две крачки от титлата след скромен бой по Стоук

Манчестър Сити е към този момент единствено на две крачки от купата във Висшата лига, въпреки и да остават още цели 8 кръга до края на шампионата. „ Гражданите” записаха 7-и мач без загуба след победа с 2:0 над Стоук Сити като посетител в мач от 30-ия кръг на Премиършип. И двата гола за триумфа на „ гражданите” против „ грънчарите” бяха дело на Давид Силва – в 10-ата и 40-ата минута на срещата.

Така на процедура „ гражданите” се нуждаят единствено от две следващи победи в шампионата, с цел да си обезпечат на 100% купата. Една от срещите обаче е от решителен темперамент – против главният преследвач Манчестър Юнайтед.

В момента възпитаниците на Хосеп Гуардиола са водачи в класирането с актив от 81 точки и към този момент още веднъж са на 16 пред водения от Жозе Моуриньо Юнайтед.

„ Гражданите” не оставиха доста шансове на противника си в първите минути и бързо поведоха в резултата. В 10-ата минута Фернандиньо пусна към Рахийм Стърлинг на десния фланг, който брилянтно изведе Давид Силва самичък против стража на „ грънчарите”. Нападателят на „ гражданите” от вътрешността на пеналтерията невъзмутимо оплете топката в мрежата за 1:0.

В 21-ата минута „ грънчарите” замалко да изненадат домакините. Джердан Шакири съвършено се оправи със бранител на Сити, след което нахлу в наказателното поле и пусна към Папа Ндиайе на дъгата, който насочи удар, топката рикошира и заплашително се бе отправила към левия ъгъл на вратата на Едерсон. Стражът на манчестърци обаче се оправи ослепително, осуетявайки опита на Ндиайе.

В 32-ата минута кошмарна неточност на Мартинс Инди можеше да коства втори гол във вратата на Бътланд. Футболистът на „ грънчарите” не видя Кевин Де Бройне, който дебнеше за неточност и върна рисково към вратаря. Стражът на домакините обаче придвиди дейностите на Де Бройне и бе с една концепция по-бърз, с цел да доближи допката, улавяйки я с ръце.

Кайл Уокър пък бе на сантиметри да си вкара безразсъден автогол в 36-ата минута, откакто опита да почисти топката, само че вместо това рисково я запрати към личната врата. За шанс обаче кълбото мина малко над напречната греда.

В 40-ата минута Давид Силва проби в наказателното поле отляво и по-късно върна обратно към Фернандиньо, който стреля от отдалеченост, само че Бътланд избави.

Секунди по-късно „ гражданите” проведоха нова добра офанзива. Габриел Жезус пусна към Де Бройне на десния фланг, който от своя страна с съвършено центриране откри Лирой Сане на далечната греда. Той стреля от въздуха, само че много настрана от страничния дирек.

В 50-ата минута „ гражданите” удвоиха преднината си против противника. След положително двойно подаване сред Жезус и Силва, последният прониза мрежата на Бътланд за повторно в срещата, преодолявайки стража на „ грънчарите” с брилянтен удар в долния десен ъгъл - 0:2.

В 56-ата минута Де Бройне напредна по левия фланг, след което пусна към Фернандиньо, който реши да стреля, вместо да подава и в последна сметка прати топката настрана от левия дирек.

Секунди по-късно Стърлинг показва забележителни умения против Стафилидис, финтирайки го и отпрявайки се към вратата на Бътланд. След това обаче се засуети и топката бе изчистена.

В 77-ата минута се наложи Николас Отаменди да получи здравна помощ, откакто с Константинос Стафилидис сблсъскаха мощно главите си. Играчът на „ гражданите” се наложи да бъде превързан, само че остана на терена.

Малко по-късно Рахийм Стърлинг не съумя да се възползва от превъзходна обстановка, откакто отмъкна топката от състезател на Стоук при възобновяване на играта и нахлу в наказателното поле. Той финтира вратаря, само че в последния миг топката му бе отнета от Ндиайе. Футболистите на Стоук Сити показаха искания за неспортсменска игра при мигновената офанзива на „ гражданите” и се стигна до леки разправии сред играчите, само че реферът не съумя да успокои ситауцията и мачът продължи.

Така на Сити му предстоят единствено два дуела, които биха могли да решат купата във Висшата лига. Следващия дуел на „ гражданите” е против отбора на Евертън на 31 март.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР