Малцина знаят, че на 43 г. актрисата е между живота

...
Малцина знаят, че на 43 г. актрисата е между живота
Коментари Харесай

Шарън Стоун и нейните кръгове на ада

Малцина знаят, че на 43 година актрисата е сред живота и гибелта От глозно патенце, момичето от провинцията се трансформира в секс знак на 90-те
 

 
-->
Шарън Стоун, която през март стана на 65, към момента е кралицата на еротичните трилъри и основният секс знак на 90-те за милиони хора. Тя беше на върха на славата, когато без пояснения и гръмки изказвания ненадейно изчезна от екрана и спря да се появява обществено. Актрисата дълго време криеше, че на 43 година е била сред живота и гибелта, оживяла е по знамение и дълги години се е борила освен за здравето си, само че и за правото на настойничество над сина си. Lenta.ru описа по какъв начин Стоун се оправи с следствията от инсулта, възроди филмовата си кариера и реши да е самотна майка на три деца.

 
Живот на ръба
Шарън Стоун посреща началото на 21 век като суперзвезда и щастлива жена. Тя се снима в доста филми, омъжва се и става майка. Но година по-късно животът й се прекатурва. Две седмици след терористичната офанзива на 11 септември 2001 година актрисата ненадейно се разболява. Всичко стартира с главоболие, за което не оказват помощ и най-силните болкоуспокояващи. Откарана е по неотложност в болница в Сан Франциско на 29 септември. След 9 дни лекарите слагат диагнозата - аневризма на вертебралната артерия. Шарън има кръвоизлив в мозъка, шията, гръбнака и лицето. Губи 18% от тежестта си, диша мъчно, не може да приказва обикновено, да седи и стои сама. Изпада в кома. Според лекарите възможностите й да оцелее са единствено 5%. Направена й е най-сложната микрохирургична интервенция, траяла 7 часа. Стоун остава осем месеца в болничното заведение и са й нужни още няколко години за рехабилитация. Тя губи звездния си статут, множеството извоювани пари и фамилията си. Но не се отхвърли и стартира всичко изначало.
Спартанско детство
Преодоляването на компликациите за актрисата не е нещо ново. Родена и израснала в дребното провинциално градче Мидвил, Пенсилвания. Родителите се отнасят към възпитанието на децата сурово - шамарите са всекидневие. Но в това време ги учат да бъдат самостоятелни и да разчитат единствено на себе си.

Шарън в никакъв случай не е била в положително здраве: месец след раждането й е диагностицирана с диабет вид 1, а малко по-късно към тази диагноза е добавена астма. Тя е затворена и доста срамежлива. Но е единствено на пет години, когато е призната в учебно заведение и незабавно е записана във втори клас. Прекарва цялото си време в четене на книги. За съучениците си е необичайно момиче с очила с дебели стъкла и необятни облекла и става идеалният обект за насмешки.

След като приключва учебно заведение на 15, тя получава стипендия да учи в университета в Единбъро. На 17 години сменя очилата с контактни лещи, боядисва косата си руса и взе участие в конкурс за хубост, който печели. След това пробва в стилния бизнес. Кариерата й е доста сполучлива, живее в Париж и Милано, само че на 20 година си слага нова цел - да стане актриса. Филмовият шанс й се усмихва през 1980 година, когато Уди Алън я утвърждава за епизодична роля в " Красавицата във влака ". През 1985 година тя получава първата си основна роля в приключенския филм " Мините на цар Соломон ", който обаче е цялостен неуспех.



Първият триумф идва през 1990 година с научнофантастичния екшън на Пол Верховен Total Recall. Филмът стана шлагер, а животът на актрисата се прекатурва на 180 градуса.

Следва присъединяване в още пет кино лентата. За да потвърди на продуцентите, че може да се превъплъщава в секси кучки, срамежливата актриса се съгласява да взе участие във фотосесия в Playboy, където се снима топлес. Списанието със Стоун на корицата е разпродадено мигновено. Тя става разпознаваема на улицата, а мениджърът й предлага ролята на писателката Катрин Трамел, обвинена в убийството на рок звезда, в еротичния трилър " Първичен инстинкт ". За основната мъжка роля е утвърден Майкъл Дъглас, който към този момент е един от най-търсените артисти. Той упорства известна актриса да му партнира във кино лентата и предлага Ким Бейсинджър, само че тя отхвърля поради голите подиуми. Джулия Робъртс, Мег Райън, Джина Дейвис и Мишел Пфайфър не се съгласяват по същата причина. Стоун без съмнение приема. " Първичен инстинкт " беше 18-тият ми филм. Бях на 32 години, когато получих тази роля. Това беше последният ми късмет - към този момент бях прекомерно остаряла за бизнеса ". След премиерата през 1992 година Стоун се разсънва звезда от международна големина, секс знак и кралица на жанра сексуален трилър.

След " Първичен инстинкт ", тя взе участие с сходни функции в трилърите Sliver, Crossroads и The Specialist, както и в уестърна The Quick and the Dead. През 1992 година People я показва като една от 50-те най-красиви хора на планетата. Пет години по-късно английското списание Empire я класира на 77-мо място в листата на 100-те най-сексапилни звезди на века.



Стоун добре знае, че шефовете на кино студия я възприемат като " холивудски план ", който е добър единствено до момента в който носи пари. По-късно актрисата споделя, че един режисьор е отказал да стартира фотосите, до момента в който тя не седне в скута му, а продуцентите й оферират повече от един път да спи с сътрудник в плана, тъй че той да свикне по-добре с ролята.

За да излезе от облика на еднотипни съдбовни хубавици, Стоун се явява на прослушване за кино лентата на Мартин Скорсезе " Казино ". За тази роля получава " Златен глобус " и номинация за Оскар. Стоун е щастлива и в персоналния си живот - със брачна половинка й - американският публицист Фил Бронстейн преди малко са осиновили момче.

И внезапно всичко свършва. Инсултът, породен от аневризмата, мощно лимитира опциите й. Болестта визира краткосрочната и дълготрайната памет, говора, слуха, способността за писане, четене, придвижване - Шарън би трябвало да научи всичко отначало. Освен това тя е на 43 години и този крайъгълен камък се счита за един от най-трудните за всички дами в промишлеността - просто няма подобаващи функции за тях, тъй като стават невидими за холивудските шефове.

Връщайки се у дома от болничното заведение, Стоун се усеща по този начин, като че ли животът й е " преустановен от изстрел в главата ". Почти всички другари и познати се отвръщат от нея. Филмови критици, които не знаят същинските аргументи за неочакваната пауза в кариерата й, пишат, че тя се самоубива професионално. Но ударите не свършват до тук. Един от най-силните шокове за Шарън е измяната на брачна половинка й. Плановете на Бронстейн не включват грижи за болна жена, изгубила хубостта си. През 2003 година той подава молба за бракоразвод заради " непреодолими разлики ". И желае еднолично настойничество над четиригодишния им наследник. Съдът удовлетворява желае му. Шарън изпада в дълбока меланхолия. Актрисата е сигурна, че съдията е взел такова решение освен поради заболяването й, а и тъй като е взела участие в еротични филми. Бронстейн беше желал Стоун да напусне специалността си и да му се посвети напълно. По време на взаимния им живот Шарън има няколко спонтанни аборта, един от които в петия месец. Актрисата ражда мъртво дете след 36 часа страдания.

Никой не има вяра, че след такива тествания Стоун ще може да се вдигне. Но няколко години по-късно тя осиновява две момчета, връща си попечителството над най-големия наследник и изцяло възвръща психическото и физическото си здраве.
Избира самотата
Шарън неведнъж е казвала, че децата са й помогнали да преодолее компликациите, да съживи кариерата си и да открие нов смисъл в живота. Активно се занимава с щедрост. Тя е бранител на правата на дамите и хората с ХИВ и СПИН, за което получава премия от Организация на обединените нации през 2013 година Участва и в няколко реклами за марката Dior. От 2010 година насам актрисата работи върху добре оценения от рецензията The Disaster Creator, втората част на трилъра Largo Winch, интерактивния сериал Mosaic и други планове. Снимането на филми обаче към този момент не е приоритет. След развода си с Фил Бронстейн в никакъв случай не се омъжва още веднъж. Но през 2012-2013 година има връзка с 27-годишния фотомодел Мартин Мика, а в края на 2014 година - с артиста Дейвид Делуиз. През 2018 година е видяна с италианския предприемач Анджело Бофа, а през 2019 година - с журналиста и правозащитник Винченцо Курчо. Опитва се да стартира връзки посредством приложения за запознанства. Потенциалните претенденти обаче не имат вяра, че с тях приказва същинска холивудска звезда и се оплакват от подправен профил, заради което той е блокиран. След години на напразни опити да откри верния човек, Стоун избира самотата. " Приключих със срещите. Вероятно съм изтощена от непознатата престореност. А мъжете... Не ми би трябвало още едно дете, изключително възрастен. Освен това имам предписание: в никакъв случай не си лягай с някой, който има повече проблеми от теб ".

Днес мъжете в живота й са нейните синове. Тя прави единствено това, което желае, без да чака утвърждение. И макар че щастието от независимостта и свободата " идва с потиснатост и блян ", Стоун в никакъв случай не би го заменила с друго.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР